В три концертни вечери - на 14, 15 и 16

...
В три концертни вечери - на 14, 15 и 16
Коментари Харесай

Фестивалът „Благоевград BLUES&JAZZ“ се завръща с богата и интересна програма


В три концертни вечери - на 14, 15 и 16 април, в зала „ Орфей “ в парк „ Македония “, публиката на Благоевград ще има опцията да се наслаждения на шестото издание на Международния фестивал „ Благоевград BLUES&JAZZ “ 2022.

Първата вечер – 14 април е вечер на паметта и на домакините. „... В един град и в морето до мен” – план, отдаден на 85 години от рождението на Милчо Левиев с присъединяване на Биг Бенд Благоевград и известната поп и джаз певица и брачна половинка на Милчо Левиев Вики Алмазиду. Приемственост също е основна дума за довечера, тъй като в концерта ще вземат участие и възпитаници на Вики Алмазиду от неин майсторски клас. Веднага след тях, новия албум „ Не се продава “ ще показват Васко Кръпката и Подуене блус бенд.

Втората вечер – 15 април, ще стартира с посетители от Румъния Soul Serenade - „ Най-малката огромна група в света”. След тях публиката ще чуе един специфичен план на Михаил Йосифов „ Blues Brothers LIVE Tribute”. Музиката от паметния филм „ Блус Брадърс “ ще бъде пресъздадена от Brazz Association и енергичния и вълнуващ италианец Марчело Били Темпеста (вокал).

Третата вечер – 16 април, ще открие Живко Петров Трио JP3 с представянето на четвъртия им студиен албум “Change The Way” и пиеси от най-новия - „ On The Way”. Финалът на фестивала ще е гръмък и ще го сложи групата на благоевградския барабанист и композитор Константин Кацарски Koka Mass Jazz, които ще показват новия си албум “The Sixth Finger”. Заглавието на албума има забавна история, обвързвана с Благоевград, ще я схванат тези, които ще посетят фестивала. 14, 15 и 16 април, в зала „ Орфей “ в парк „ Македония “, от 19:00 часа.

Входът е с билети, които могат да се закупят от зала „ Яворов “, мрежата на Eventim – Български пощи, Бензиностанции OMV, Технополис и на място от зала „ Орфей “. Цените са: 20 лева за една вечер, 30 лева за две и 40 лева и за трите вечери.
Програмата на фестивала бе показана на конференция от Силвия Домозетска – шеф „ Култура, спорт, туризъм “, Яна Гюрова – шеф на сдружението Art stage and fest, културния публицист Любима Бучинска, лицето на фестивала Васко Кръпката и Борис Янев – диригент на Биг Бенд Благоевград.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР