В три големи български града - София, Пловдив, Варна, както

...
В три големи български града - София, Пловдив, Варна, както
Коментари Харесай

Протести в страната: България трябва да е миротворец. Една майка не дава оръжие на по-слабото си дете |

В три огромни български града - София, Пловдив, Варна, както и други обитаеми места се организираха демонстрации за невмешателство във войната в Украйна в границите на самодейността " Общобългарски поход за мир и неутралитет ".

Стотици жители в столицата се събраха на площад " Народно заседание ", където с тъпани и гайди стартира походът за мир и неутралитет. Почти всеки участник развя българския трикольор. Паметникът на Цар Освободител също беше обгърнат с българското знаме, заяви БНР.



Гражданите се оповестиха изрично за това, че България не би трябвало да е страна във военния спор в Украйна, да не се дава оръжие или военна помощ на Киев.

Според стачкуващите България би трябвало да бъде миротворец - дала е християнството и на Русия, и на Украйна. Тя е майка и на Русия, и на Украйна. Само една страна, която пази неутралитет, може да види обективно и да разбере двете страни на спора. " Една майка не дава оръжие на по-слабото си дете, когато двете деца се бият, тя ги разтървава ", разяснява протестиращ на площада.

Казусът с изпращането на военна помощ за Киев се разисква от ръководещата коалиция сега. А за на следващия ден е планувана друга - контрапротестна демонстрация, която ще упорства депутатите да вземат решение за даване на оръжие за Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР