В трети пореден ден днес британският парламент ще се произнесе

...
В трети пореден ден днес британският парламент ще се произнесе
Коментари Харесай

Днес е денят Х за Брекзит - парламентът гласува да има ли отлагане. Какви са вариантите?

В трети следващ ден през днешния ден английският парламент ще се произнесе по това по какъв начин страната да напусне Европейски Съюз. След като във вторник и в сряда депутатите поредно отхвърлиха разновидностите за излизане със договорка и излизане без договорка, през днешния ден те ще гласоподават дали да има отсрочване на датата на Брекзит - 29 март 2019 година
 Борисов: Да се готвим за Брекзит без договорка  Пак неуспех за Мей. Британските депутати отхвърлиха договорката за Брекзит
След това министър-председателят Тереза Мей ще направи трети опит да прокара своето съглашение с Европейски Съюз през идната седмица. Датата на този избор още не е планувана.

Брюксел, от своя страна, разгласи, че има два разновидността за напускането на страната - със или без съглашение, и че е подготвен и за двата сюжета.

Британското държавно управление заяви, че се приготвя и за малко, и за по-дългосрочно отсрочване на излизането. Това зависи от взаимозависимост от волята на Народното събрание - дали би подкрепил договорката на Мей с Европейски Съюз преди 20 март, за когато е плануван идващият Европейски съвет. Ако депутатите одобрят препоръчаната от Тереза Мей договорка преди Срещата на върха на 20 март, тогава датата на Брекзит може да бъде отсрочена до 30 юни.

Премиерът обаче предизвести, че в случай че съглашението още веднъж не бъде утвърдено от Народното събрание, ще е нужно по-дългосрочно отсрочване на Брекзита. А това значи, че Англия ще взе участие и в изборите за Европейски парламент през май.

" Не мисля, че това е верният излаз - съобщи по този мотив министър-председателят. - Но Народното събрание би трябвало да се изправи лице в лице с следствията от решението си. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР