В третата фаза – Артемида 3 НАСА се надява да

...
В третата фаза – Артемида 3 НАСА се надява да
Коментари Харесай

Отново отмениха полета до Луната

В третата фаза – " Артемида 3 " НАСА се надява да приземи астронавти на Луната през 2024 година, а по-късно да изпрати задача на Марс в средата на 30-те години.

НАСА анулира следващия опит да започва историческата задача с изстрелване на свръхтежката ракета Space Launch System с галактическия транспортен съд " Орион " към Луната. Това трябваше да стане на 27 септември, само че проектите са анулирани поради прогнозите за тропическа стихия. Тя се движи към щата Флорида, където се намира галактическият център " Кенеди ".

НАСА се опита да изстреля " Орион " на 29 август и 3 септември. И двата пъти полетът беше анулиран, откакто по време на зареждането на ракетата с гориво беше открит теч на водород, напомня БНР.

През пролетта на 2019 година НАСА разгласи плана " Aртемида ", който ще се състои от три етапи. Първият от тях ( " Артемида 1 " ) ще включва полет на " Орион " без екипаж към Луната и завръщане на Земята. Втората фаза ( " Артемида 2 " ) ще включва полет към естествения сателит с екипаж на борда.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР