В традиционния конкурс за най-оригинален екопроект в рамките на национална

...
В традиционния конкурс за най-оригинален екопроект в рамките на национална
Коментари Харесай

38 малки екопроекта ще бъдат финансирани в Пловдивска област 

В обичайния конкурс за най-оригинален екопроект в границите на национална акция " Чиста околна среда “ за територията на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) са утвърдени за безплатно финансиране 38 планови оферти на обща стойност до 428 500 лв..

Деветнадесет общини и кметства ще получат до 15 000 лв. за действия, свързани с озеленяване и засаждане на цветя, създаване на кътове да отдих и паркове, облагородяване и благоустрояване на публични терени. Спечелените екопроекти са от кметства Домлян, Бегунци и Каравелово в община Карлово, кметства Цалапица, Лилково и Брестовица в община Родопи, гр. Садово и кметства Поповица, Караджово и Селци в община Садово, кметства Искра, Караджалово и кв. Дебър в община Първомай, кметствата Труд и Рогош в община Марица, с. Боянци в община Асеновград, кметство Стряма в община Раковски, с. Йоаким Груево в община Стамболийски и регион " Тракия “ – община Пловдив.

Осем учебни заведения и единадесет детски градини в пловдивско също са измежду утвърдените. Всеки от техните планове ще бъде финансиран с до 7 500 лв.. В рамките на годината учебните заведения ще имат опция да изградят екокласни стаи, фитнеси навън, зелени библиотеки за учениците. Проектните оферти на детските градини, които ще зарадват своите ученици също се отличават със своята атрактивност – лаборатории навън, миниекосистеми за цветя и билки, екоинтерактивна площадка, площадка за наблюдаване на инсекти и птици са единствено част от тях.

Кампанията " Чиста околна среда “ се организира сполучливо към този момент 19 години, като нейната цел е повишение на екологичната просвета, нахлуване на актуалните трендове в областта на запазване на околната среда в просветителния и образователен развой на младежите, основаване на естетична и зелена среда за живот. Средствата за утвърдените планове се дават от Министерство на околната среда и водите посредством Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), а реализацията им през годината се реализира с дейното подпомагане и под контрола на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР