В традиционни декларации за 10 ноември - 28 години след

...
В традиционни декларации за 10 ноември - 28 години след
Коментари Харесай

На 10 ноември политици се обявиха за преглед на приватизацията

В обичайни заявления за 10 ноември - 28 години след рухването на комунистическия режим у нас, партиите в Народното събрание още веднъж направиха обзор на прехода, заговориха за поуките от Възродителния развой и желаеха разбор на приватизационните покупко-продажби.

Първи декларация прочете ръководителят на парламентарната група на " Обединените патриоти " Волен Сидеров, който разгласи, че единствено с обзор на приватизацията ще се види от кое място потегля корупцията, по какъв начин се е разиграла през годините и от кои партии е употребена. Според него би трябвало да се направи разбор на прехода, по време на който извън е било внушено, че би трябвало да се приватизира. " Сега в това ръководство се демонстрира, че страната може да бъде добър собственик ", сподели още Сидеров. Той разгласи, че обединението е стигнала до извода, че би трябвало да има глоба за приватизацията.

Движение за права и свободи видя продължение на Възродителния развой

След него приказва водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разгласи, че 10 ноември е " символна дата в демократичния календар " и мотив да се регистрира началото на измененията в България. " Формалното наказание на комунистическия режим, закононарушенията на комунистическия режим, в това число и Възродителния развой, не е задоволително ", сподели още Карадайъ. Според него Възродителният развой е най-мащабното закононарушение на етническа основа в българската история, а през днешния ден сме очевидци на неприятни послания на ръководещите и задачите на този развой не престават с други способи. Той сподели, че ГЕРБ би трябвало да почерпи поучения от историческите уроци.

Мустафа Карадайъ попита в каква страна желаеме да живее и отговори, че отговорът на Движение за права и свободи е страна в мир и разцвет. " Като партия, сензитивна по тематики, свързани с човешките права и свободи, Движение за права и свободи реагира на всяка опасност пред демокрацията и стабилността. Не може и да бъде иначе. Нека никой не си прави илюзиите, че поставяйки Движение за права и свободи в една категория с националистите, обстоятелствата ще се трансформират. Движение за права и свободи проповядва приемливост и заедност. Движение за права и свободи за тази своя идеология заплаща немалка цена ", изясни партийният водач.

Българска социалистическа партия разгласи, че при Костов е разцъфтяла престъпността

В декларация на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов разгласи, че след 10 ноември българското общество дружно с ръководещата тогава партия са показали " нужния разсъдък, нужния баланс, нужната историческа отговорност " и са съумели да избегнат " най-опасните, най-рискованите моменти, които тогавашната политическа конюнктура допуска ". " Премина се към мирния преход към България. Това е главното достижение на политическите партии ", уточни той.

Социалистът разгласи, че от прехода няма по какъв начин да бъде изолирана икономическата смяна, а точно - приватизацията. Той разгласи, че историческата истина е, че във второто държавно управление на десницата с министър-председател Иван Костов с подценяване на материалните активи е осъществена форсираната приватизация. " През това време разцъфтя проведената престъпност, която трайно навлезе в българския политически живот ", добави Жаблянов. Заради просрочване на времето той не съумя да довърши декларацията.

Парламентарната група на ГЕРБ нямаше декларация за 10 ноември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР