В традиционната си класация на стоте най-влиятелни жени в света

...
В традиционната си класация на стоте най-влиятелни жени в света
Коментари Харесай

Сп. Форбс включи в класацията на 100-те най-влиятелни жени откроили се в битката с коронавируса

В обичайна си ранглиста на стоте най-влиятелни дами в света авторитетното списание " Форбс " открои дами на висши политически постове, бизнес ръководителки и учени, съдействали за битката с коронавирусната пандемия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Особено действени в това отношение съгласно списанието са били министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, тайванската президентка Цай-ингвен, финландската премиерка Сана Марин, президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, губернаторката на Токио Юрико Коике и други.

Форбс цитира норвежката министър-председателка Ерна Солберг, която също е в листата и която наскоро сподели, че " страните, в които се зачитат правата на индивида и където дамите са способни да доближат до най-високи позиции в обществото, са и страните, най-добре готови да се оправят с рецесиите, породени от КОВИД-19 ".

Нова Зеландия преодоля коронавирусната зараза със непоколебим локдаун и има малко над 2000 случая на заразяване и 25 умряли. Тайван сложи епидемията под надзор със строги ограничавания и затваряне на границите си през януари, доста преди западните страни да подхващат сходни ограничения. Така инфектираните там са малко над 700, а смъртните случаи - единствено седем.

За десета поредна година отпред на класацията е немският канцлер Ангела Меркел. Сред стоте най-влиятелни дами има видни персони от света на технологиите, развлекателната промишленост, благотворителността. В класацията са и определената за вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис и английската кралица Елизабет Втора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР