В традициите на парламентарната демокрация, не само у нас, но

...
В традициите на парламентарната демокрация, не само у нас, но
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Росен Желязков, имаш нашата пълна подкрепа!

В традициите на парламентарната народна власт, освен у нас, само че и в други страни, партията, която е спечелила изборите излъчва ръководител на Народното събрание.  Това написа Десислава Атанасова от ГЕРБ във Facebook.

Това е едно от неписаните, само че открити правила, последващи волята на жителите и дългогодишната парламентарна процедура.



Начинът, по който гласоподавателите са подредили партиите е знак, само че и мотив за примирение и диалогичност в политическото посланичество.

Възможността да се конституира пълноценна законодателна власт с комисии, която да стартира да работи по най-наболелите проблеми в страната, наподобява още веднъж ще е залог на тясно партийни сметки.

Четирима претенденти за ръководител на Народното събрание е политическо упражнение, което за следващ път в границите на последната година и половина подрива устоите на парламентарното ръководство и конституционализма у нас и е неприятен сигнал, че би могло да се търси единодушие за каквото и да е.

Защото конституционализмът не е единствено буквата и нормата, то е дух, правила и учредения.

- два пъти до момента са отчитали политически действителности - когато Ива Митева от Има Такъв Народ беше определена за ръководител на Народно събрание, а по-късно Никола Минчев от Политическа партия.

А дали други ще бъдат на висотата на кардиналните решения и ще върнат парламентаризмът, както неведнъж са заявявали, ще знаем след 24 часа.

, имаш нашата цялостна поддръжка!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР