В този водевил, който се разиграва в пленарната зала, БСП

...
В този водевил, който се разиграва в пленарната зала, БСП
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Отстраняването на главния прокурор трябва да бъде официализирано в разумен срок

В този " водевил ", който се разиграва в пленарната зала, Българска социалистическа партия няма по какъв начин да взе участие. Тази комисия има единствената цел да прикрие нечии закононарушения, с цел да не бъдат изправени пред закона, пък били те и някогашни министър председатели. Това съобщи в студиото на " Още от деня " Иван Иванов, народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Още предходната седмица сме внесли план за решение, с което да се смъкна депутатския имунитет на господин Борисов и той да потвърждава своята непорочност пред съда. Това, което се случи през днешния ден, е едно прикриване, едно замазване на новата коалиция на имунитетит ", сподели Иванов.

Той добави, че Народното събрание не е проверяващ орган и има задоволително стимулирано искане за какво се желае този имунитет. По Конституция, крайната дума е на съда, а не на прокуратурата, означи той.

" Това, което се прави сега, е една заигравка с тези, които избраха Гешев, в този момент са срещу Гешев, играе се един спектакъл. Тези, които арестуваха господин Борисов, през днешния ден го пазят, може би от един нов арест. Но този развой е тръгнал и не би трябвало да стопира ", добави Иванов.

По думите му, решението на Висш съдебен съвет за премахване на основния прокурор не може да се отсрочва до безконечност, би трябвало да бъде официализирано, само че да бъде в някакъв рационален период, тъй като обществото чака това.

" Българска социалистическа партия ще вземе присъединяване в този развой и няма да допуснем да бъде оскърбен националния суверенитет посредством избирането на персони, които пазят вътрешнопартийни ползи или нечии външни намеси ще бъдат прокарани през сходна промяна. Това са доста съществени въпроси ", сподели той.

По отношение войната в Украйна, Българска социалистическа партия е поредна и прецизна в своето държание, съобщи Иванов. Тази война не би трябвало да бъде подклаждана с спомагателни оръжия и муниции. Трябва да стартират мирни договаряния и войната да завърши по изкусен път, беше безапелационен той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР