В този труден за Украйна ден, когато народът се бори

...
В този труден за Украйна ден, когато народът се бори
Коментари Харесай

Млад украинец загина, взриви мост, но не успя да се спаси

В този сложен за Украйна ден, когато народът се бори да отблъсква съветските окупатори във всички направления, едно от най-тежките места на картата на страната е Кримският провлак. Там батальон морски пехотинци среща един от първите враговете. За да се спре напредването на танковата колона, се взима решението да се взриви Геническият пътен мост.

Инженер от батальона и моряк Виталий Владимирович Скакун се включва непринудено да извърши тази задача. Мостът е миниран, само че за жалост той не съумява да избяга в точния момент. Според неговите побратими Виталий съобщил, че е заредил експлозивите, само че малко по-късно се чува и детонацията.

„ Брат ни умря. Героичната му постъпка доста забави напредването на съперника, което разреши на частта да се преразпредели и провежда защитата. Командването на морската пехота ще подаде молба до Върховното командване за награждаване на моряка Виталий Владимирович Скакун с държавна премия “, оповестяват Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна.

„ Руски окупатори, да знаете, земята ще гори под краката ви! Ще се борим, до момента в който сме живи! И до момента в който сме живи, ще се борим!, “ декларират сътрудниците на Виталий.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР