В този си вид проектът за бюджет за 2018 година

...
В този си вид проектът за бюджет за 2018 година
Коментари Харесай

Константин Проданов: Бюджет 2018 е един сериозен провал

В този си тип планът за бюджет за 2018 година е един сериозен неуспех. Самият факт, че текстовете му бяха прегледани небрежно в три парламентарни комисии приказва, че ръководещите не желаят същински спор по значимите за страната финансови политики. Това съобщи по време на конференция водачът на АБВ Константин Проданов .
" Сектори като обучение, просвета, опазване на здравето и вложения са изцяло неглижирани в този финансов проект на страната. Той обрича и сигурността на България, като я прави напълно подвластна от външна помощ на другарски служби " , сподели още Проданов.
По думите му в бюджета за следващата година напълно отсъства грижата за развиването на младежите в България , както и хрумвания за преустрояване на данъчната политика в интерес на жителите.
" Бюджет 2018 е един сериозен неуспех. Още една изгубена година. Това са още едни 50 000 души, които ще загуби страната. ГЕРБ ръководят съвсем 10 години, което прави 500 000 българи отвън страната. Този финансов проект не дава отговор и на въпроса по какъв начин да спрем банкрута на държавни и общински лечебни заведения, по какъв начин да спрем приключването на лекари от страната и злоупотребите в здравната каса. Образованието е видимо оповестено помпозно като приоритет. Но и там като % от Брутният вътрешен продукт – 3,6 % е тъкмо толкоз, колкото отделяхме и тази година, до момента в който в Европа междинният % е 5 " , уточни Проданов и още веднъж съобщи, че страната би трябвало да обезпечи безплатното посещаване на ясли и детски градини за всички деца, в случай че желае да преодолее срутва на просветителната ни система и основаването на големи маргинализирани групи в обществото ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР