В този парламент няма повече от 10% депутати, които да

...
В този парламент няма повече от 10% депутати, които да
Коментари Харесай

Искрен Веселинов, ВМРО: Това Народно събрание напълно открито търгува националните интереси на България

" В този парламент няма повече от 10% депутати, които да мислят за българския народен интерес. Позор! ", декларира в своя позиция съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов в профиола си във Facebook. Според него това Народно заседание освен че не брани, само че и изцяло намерено търгува националните ползи на България.

Веселинов дава и образци:

Започна се с отдръпване на „ ветото “ ни за договаряния на Македония с Европейски Съюз без всевъзможни гаранции, че ще спре кражбата на историята ни (особено за Новата история) и с великодушен картбланш „ македонскиот язик “ да стане европейски. Това стана допустимо с ентусиазма на 170 депутати, стигащи да трансформират и Конституцията! От останалите избраници половината (БСП) се въздържаха, с цел да не им се скара Сюзеренът, само че пък спомагаха процедурата да мине през Парламента, с цел да се размие отговорността.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация е безапелационен, че изборите са по-малкото зло от „ Кабинет на спасението на нещо “ и напомня лъжите, компроматите и свадите сред някогашните съдружни сътрудници от Политическа партия и Има Такъв Народ, които единствено способстват за усилване на енергийната, икономическата и обществената рецесии в страната ни.

Никой не прояви особена паника, че газохранилището ни е празно, а контрактувани доставки няма. Нито, че дребното постъпващи количества от Гърция също са съветски, само че минали през прекупчици. Впрочем, макар русофобията си, държавното управление „ избави “ вноса на съветски петрол за Лукойл, само че пропусна да изиска доставките да са на действителните цени, които са 30% под борсовите. Тоест пропуснаха опцията българите да спестят близо левче на литър за сметка на сръхпечалбите на съветската компания, акцентира Веселинов и обръща внимание, че никой от сегашния състав на Народното събрание не откри храброст да изиска назад в хазната свръхпечалбите на търговците и производителите на ток, с цел да ги върне на хората.

Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че още преди месец Изпълнителният комитет на партията след свое съвещание излезе с позиция, че кабинетът на Кирил Петков би трябвало да подаде оставка и незабавно да се поеме курс към нови избори.

Прилагаме цялостния текст на позицията на съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов:

Това Народно заседание би трябвало да си върви оптимално бързо, другояче ще може да направи доста бели! Всички опити да се удължи живота му с някакъв „ Кабинет на спасението на нещо “ или протакането на периоди за връчване на мандати и приемане на закони крият доста опасности.

Това си мисля след всичко, което се случи, откогато Слави напусна обединението. Държавата се понесе като един великански бобслей по наклонената писта и прекъсване няма. Пропускам всичките компромати и откровени неистини, с които се замерят някогашните към този момент сътрудници, въпреки и това да има своя рушителен за обществото резултат. Но същинската причина да считам, че изборите, от които към този момент омръзна на всички, са по-малкото зло е цялостната ерозия на националния суверенитет, която ни предизвикаха оттогава.

Започна се с отдръпване на „ ветото “ ни за договаряния на Македония с Европейски Съюз без всевъзможни гаранции, че ще спре кражбата на историята ни (особено за Новата история) и с великодушен картбланш „ македонскиот язик “ да стане европейски. Това стана допустимо с ентусиазма на 170 депутати, стигащи да трансформират и Конституцията! От останалите избраници половината (БСП) се въздържаха, с цел да не им се скара Сюзеренът, само че пък спомагаха процедурата да мине през Парламента, с цел да се размие отговорността.

В надпреварата за сърцето на презокеанския стопанин „ Продължаваме промяната “ взе преднина с изгонването на 70 съветски дипломати, водачи, готвачи и чистачки поради шпионска активност. Действие, което бе подкрепено с възторг от главните им съперници. Реакция на „ Възраждане “ пък напълно основателно ги сложи в графата на хората, обслужващи различен стопанин, и с това депутатите - „ обвинени “, че не обслужват непознати геополитически ползи - взеха да се броят на пръсти.

Вчера Бойко предложи закон срещу съветския газ. Похвалиха го от Политическа партия. Никой не прояви особена паника, че газохранилището ни е празно, а контрактувани доставки няма. Нито, че дребното постъпващи количества от Гърция също са съветски, само че минали през прекупчици. Впрочем, макар русофобията си, държавното управление „ избави “ вноса на съветски петрол за Лукойл, само че пропусна да изиска доставките да са на действителните цени, които са 30% под борсовите. Тоест пропуснаха опцията българите да спестят близо левче на литър за сметка на сръхпечалбите на съветската компания.

И като стана дума за сръхпечалби - макар всички закани нито това държавно управление, нито опозицията посмя да ги изземе от търговците и производители на ток и да ги върне на потребителите на свободния пазар. Все отново Прокопиев, Ковачки, Доган и така нататък не са инцидентни хора и се касае за милиарди...

Изводът ми е, че най-малко 90% от сегашния състав на Народно събрание не е подготвен да отбрани интереса на българите нито от непознати външни, нито от стопански сътрудници. А трусовете в света не престават...

Не мисля, че има потребност да акцентирам обстоятелството, че актуалното Народно заседание за шест месеца е приело единствено два закона отвън нормалната рутина и врътките за преодоляване на позиции в администрацията. Тоест то не прави главната работа, която му е вменила Конституцията. Езикът, който се употребява от трибуната, също не предстои на коментар.

Затова всички мантри, с които ни заливат от тв приемниците, че стабилността е най-важна, ме карат да се дръзвам. Всъщност най-важна е отговорността! Затова прочее Вътрешна македонска революционна организация упорства за директен избор на изпълнителната власт и нова Конституция. Ще му пристигна времето и на това.

Но даже в актуалната политическа невъзможност би трябвало да има някаква праволинейност и да се ръководи с явен мандат. Сегашното ръководство бе построено върху омразата към ГЕРБ и се разпадна, когато тази ненавист стана по-силна сред сътрудниците, в сравнение с към довчерашния конкурент. За да ги търпят българите, да се явят отново пред тях и да им обяснят кого любят и кого ненавиждат, а и с изключение на ненавист оферират ли им нещо друго.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР