В този парламент, макар и трудно, може да се формира

...
В този парламент, макар и трудно, може да се формира
Коментари Харесай

Христо Иванов: Всяка трудност съдържа в себе си импулса за голям скок и развитие

В този парламент, въпреки и мъчно, може да се образува държавно управление. То ще бъде компромисно, само че не значи, че би трябвало да има компромисно ръководство. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов от трибуната на Народно събрание.

Сигурност правда и напредък са трите целта, които от Демократична България си слагат.

„ Всяка компликация съдържа в себе си импулса за огромен скок и развиване “, съобщи той и прикани депутатите в 48-ото Народно заседание дружно да създадат този скок.

" Съдебната промяна е крайъгълният камък за решение на политическата рецесия ", коемнтира Иванов. Политическата обстановка ще се възстановява, в случай че се съгласим, че би трябвало да има самостоятелен съд. Неутрална прокуратура. Без да реформираме прокуратурата и правораздаването, без да използван цялостна институционална стратегия до високите етажи на властта, няма да можем да решим политическата рецесия, безапелационен бе той.

Иванов добави, че от Демократична България ще упорстват за ясна и поредна политика за рационализация на българската войска и вдишване на отговорност към НАТО и съюзите, в които България принадлежи. Включително и за внасяне на военна помощ към Украйна.

„ България е изправена пред голям брой рецесии, само че има три, които са фундаментални.

На първо място това е голямата геополитическа спазъм, която се случва с нас. Нейната остра фаза стартира с експанзията на Путин към Украйна. Но това не е двустранен въпрос, това е най-острата част към нова ера. За страдание, острото опълчване има все по-голяма роля на интернационалната сцена. Това не е опит на Русия да завземе територии в Украйна. Това е опит за пренаписване на разпоредбите, по които действа интернационалната система. Ние не можем да си затваряме очите за тази война и тази нова ера, която стартира “, съобщи Христо Иванов.

България би трябвало да се погрижи да сложи в центъра на политиките си своята сигурност, безапелационен бе той. „ Това са част от редица ограничения, които би трябвало да бъдат вземи от властта във връзка с рационализация на българската войска “.

Няма по какъв начин да кажем, че тъй като би трябвало да решаваме тези проблеми, следва да заметем проблемите с корупцията под килима.

Ще се грижим за балансиране на бюджета, тъй че оптимално бързо да влезем в Еврозоната, добави Иванов. Трябва да решим казуса с енергийната ни взаимозависимост. „ Това не може да се случи за сметка на зеления преход “, съобщи още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР