В този парламент е изчерпан разговорът дали ще има правителство“,

...
В този парламент е изчерпан разговорът дали ще има правителство“,
Коментари Харесай

Даниел Митов: ПП-ДБ се превърнаха в опозиция на европейския дневен ред на България

" В този парламент е привършен диалогът дали ще има държавно управление “, сподели каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов след вчерашното гласоподаване на кабинета " Желязков “, при което той не бе определен.

Депутатите в 50-ото Народно заседание споделиха " не “ на кабинета на ГЕРБ-СДС с министър председател Росен Желязков. Това стана на гласоподаване в пленарната зала през вчерашния ден. Те не поддържаха за министър председател Желязков. 98 бяха " за “, а 138 – " срещу “. Имаше и двама въздържали се.

По процедура, откакто не е утвърден претендентът за министър-председател, то тогава не се гласоподава и конструкция и състав на Министерския съвет, препоръчан от претендента за министър председател.

" Няма по какъв начин да не сме разочаровани, защото няма държавно управление, а България има потребност от постоянен кабинет “, сподели Митов.  

Според него към този момент е ясно кой пречи на съставянето на проевропейски и евроатлантически държавни управления в България.

Това са ПП-ДБ. След предходните избори ние си дадохме сметка, че каквото и да сме си наговорили по време на предизборната акция, най-важна е ориста на България. Затова подкрепихме кабинет, който напълно беше формиран от представители на ПП-ДБ, като се изключи Мария Габриел. Това, което се случи през вчерашния ден обаче ми дава съображение да мисля, ПП-ДБ се трансфораха в съпротива на европейския дневен ред на България. Още от начало те се оповестиха за съпротива, без да знаят програмата ни. Такъв диалог можеше да бъде извършен от нас, само че те отхвърлиха, споделиха – ядосани сме, отиваме в съпротива. Второ, влязоха в колаборация с " Възраждане “ в две гласувания в Народното събрание през вчерашния ден “, сподели зам.-председателят на ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР