В този парламент БСП успяхме да проведем социалната си политика,

...
В този парламент БСП успяхме да проведем социалната си политика,
Коментари Харесай

Нинова: Избор на председател на БСП ще има след година и половина, претендентите са добре дошли

" В този парламент Българска социалистическа партия успяхме да проведем обществената си политика, изключително ориентирана към деца, младежи и млади фамилии. Безплатните учебници ще оказват помощ на 280 хиляди деца. Всяко семейство ще спести по 300 лева за едно дете за учебници. "

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на " Нова Нюз ". Тя уточни и различен позитив - увеличената минималната работна заплата, призната най-много под напън на Българска социалистическа партия.

" Сигурно не помните, само че имаше един законопроект за закриване на детските ясли. Оказахме невероятна опозиция в цялата страна и спасихме детските ясли. Още едно положително - общински лечебни заведения, библиотеки, читалища, обществени домове - с помощта на Българска социалистическа партия получиха поддръжка за цената на тока и над 200 лева се поема от страната ", заключи Нинова за работата на парламентарната група на “БСП за България” в 48-ото Народно заседание.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и тематиката с изнасянето на оръжия за Украйна:

" Нашата позиция е, че даването на оръжия удължава войната. Трябва да се реши по дипломатически път въпросът. Чуйте какви гласове има в последните седмици от огромните в Европа. И президентът Макрон, и канцлерът Шолц обявиха: “Въпреки рецензиите, ние няма да прекратим разговора и пътя към Русия и ще водим диалог с Путин.” Това е пътят - диалози, дипломация и възобновяване на мира ", съобщи Нинова.

Тя прикани всички, които приказват, че България е изнасяла оръжия за Украйна, да извадят един документ.

" Какво се приказва в последно време - толкоз е скочило производството, че сме създали експорт за 6 милиарда. Ето, стенограма от Народното събрание, където съм питала настоящия министър на стопанската система, който не ми е почитател, защото съм го уволнила за корупция. Той дава отговор от трибуната на Народното събрание, че държавното управление е изнесло оръжие за 2 милиарда. Къде са два, къде са шест? ", уточни Нинова.

Тя сподели и отчет от Народното събрание, където по нейните думи написа всичко - от кое място, закъде, какво количество, за какви пари е изнасяно.

" Как си представяте България с боеприпасите от “Арсенал” да е избавила Украйна, където се изсипваха милиарди съвременно оръжие? Това е безусловно несериозно. Това е конкуренция кой е по по най пред външни сили ", разяснява още тя.

Корнелия Нинова уточни, че избор на ръководител на Българска социалистическа партия ще има след година и половина.

“Ние сме най-демократичната партия в България - единствената, която си избира ръководител с гласоподаване на всички членове. На Конгрес не може да се избира ръководител. Така че след година и половина всички кандидати за поста са добре пристигнали. Да се явят пред членовете на партията и каквото те решат”, заключи тя.

" Преди Сергей Станишев да укорява управлението на Българска социалистическа партия, той би трябвало да отговори на няколко въпроса. Защо вкара най-дясната мярка - плосък налог, от който към момента носим тежест? С решението на кой групов орган се прегръщаше и правеше коалиция с Лютви Местан на Орлов мост? И последно, да изясни за какво по негово време в ПЕС избухна най-големият корупционен скандал в Европа - “Катаргейт”. Като отговори на тези въпроси, да заповяда ", сподели Нинова за мненията на някогашния ръководител на партията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР