В този момент, когато светът се нуждае от повече надежда,

...
В този момент, когато светът се нуждае от повече надежда,
Коментари Харесай

Нов анализ предполага, че топлото време все пак може да забави разпространението на коронавируса

В този миг, когато светът се нуждае от повече вяра, изследването на китайски учени, оповестено в Social Science Research Network, може би носи положителни вести - наподобява по-топлото време корелира със забавянето на разпространяването на COVID-19.

Изследването е дело на екип експерти по данните и икономисти в пекинските университети Тсинхуа и Бейхан, употребявайки данни от китайските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, свързани с 4 711 доказани случая на SARS-CoV-2.

Учените търсят каква е връзката на тези случаи с други пациенти. След това, употребявайки развити системи за статистически разбор и моделиране, графиката на повишаване на броя случаите, метеорологични данни и следене на контактите сред пациенти с Коронавирус - 19, екипът стига до следното умозаключение:

" Високата температура и високата относителна мокрота доста понижават предаването на Коронавирус - 19, надлежно, след надзор на гъстотата и Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в градовете. [...] Този резултат съответствува с обстоятелството, че високата температура и високата относителна мокрота доста понижават разпространяването на грипа. Това допуска, че идването на лятото и дъждовния сезон в Северното полукълбо може да понижи разпространяването на COVID-19. "

Важно е да обърнем внимание на думата " допуска ". Това е разбор на данни и по никакъв метод не е приключено извънредно проучване. Освен това не се твърди, че топлото време убива коронавируса (според наличната информация не го прави), нито, че стопира разпространяването му. От разбора наподобява, че топлото вземе забавя разпространението на вируса. 

И до момента в който това не наподобява като огромна разтуха, въпреки всичко е някаква. В момента най-дискутираната тематика е " изглаждането на кривата ". Накратко, належащо е да се забави разпространяването на болестта сред хората, с цел да може да се подсигури добра здравна грижа за допустимо най-вече от хората, които се нуждаят от нея в този миг. Забавянето на разпространението на болестта е сериозно, с цел да се избегне рухването на редица здравни системи по света, изнемогващи под голям брой пациенти с COVID-19 в тежко положение.  

Топлото време може да помогне за това в Северното полукълбо в идващите няколко месеца. В Южното полукълбо настъпващото по-студено време допуска, че болестта ще се популяризира по-бързо. Надеждата е, че тези места, които до момента са по-слабо наранени от разпространяването на ковид, ще употребяват обстановката от Северното полукълбо като урок, с цел да се приготвят по-добре за справяне с рецесията. 

 

nauka.offnews.bg

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР