В този момент да се подкрепи самопровъзгласилия се президент Хуан

...
В този момент да се подкрепи самопровъзгласилия се президент Хуан
Коментари Харесай

Посланикът на Венецуела: Народът и армията са готови да защитят страната

В този миг да се поддържа самопровъзгласилия се президент Хуан Гуайдо, това значи да не се съблюдават правилата на интернационалното право, тъй като и друга страна може да изпадне в обстановка като нашата. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 посланикът на Венецуела в България Ориета Капони.

Преди всичко желая да отбележа, че интернационалната общественост е доста по-голяма и многочислена, с цел да се приказва единствено за Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз. Страните, членки, които са в Организация на обединените нации, са 194, а подкрепилите Хуан Гуайдо са не повече от 50, посочи Ориета Капони и напомни, че България е протекция своето посолство в Каракас през 2012 година "по финансови аргументи, както обясниха ".

Венецуела не е на ръба на колапса, тя е стопанска система, която е затруднена, блокирана от Съединените щати. Счита се, че глобите и блокадата - престъпни и противозаконни, са коствали 35 милиарда $ на Венесуела. Венецуела няма потребност от филантропична помощ, а има потребност да ѝ върнат арестуваните средства - към 1,6 милиарда евро единствено от Англия, уточни Капони.

Тя увери, че народът и армията са подготвени да защитят страната, и увери, че няма нито една непозната военна база в страната.

Запитана каква е междинната месечна заплата в страната, тя избягна да загатва съответни числа: "Заради икономическата война, глобите на Съединени американски щати и Европа, разумно е стопанската система да е затруднена, както и заплатите. През 2018 година държавното управление усили 5 пъти заплатата, а през януари бе увеличена с 30% ".

Не мисля, че би трябвало единствено и само да се показва какъв брой $ е междинната заплата, по-важното е с тях какво може да се купи. В нашата страна има субсидирани от държавното управление артикули, които се продават на ниски цени, на всеки две седмици се раздават на всички фамилии артикули от нужда, сподели Ориета Капони.

Във Венецуела живеят над един милион европейци, освен италианци, само че и испанци, португалци, и постоянно нашата страна е приемала извънредно гостоприемно хора от целия свят. Във Венецуела имат вложения, компании, освен италиански, Португалия и Испания, само че и на Китай, на Русия, на Индия, изброи посланикът на Венецуела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР