В този час се провежда заседание на Съвета за сигурност

...
В този час се провежда заседание на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Тръмп откри дискусия за международната сигурност на съвета на ООН

В този час се организира съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации под председателството на президента на Съединените щати, съобщи Ройтерс. 

Доналд Тръмп откри полемиката за провокациите пред интернационалната сигурност с припомняне за химическите офанзиви в Сирия:

" Касапницата, която прави сирийският режим, е допустима с помощта на Русия и Иран. Иранският режим изнася принуждение, тероризъм и безредици. Той скрито развива програмата си за балистични ракети и ги популяризира из целия Близък Изток ".

Успоредно с нападките против Сирия, Иран и Русия, американският президент им насочи и признателност и изрази подготвеност да поддържа посредническите старания на Турция за спасяването на стотици хиляди цивилни в сирийската област Идлиб:

" Казвайки всичко това, бих желал да благодаря на Сирия, Русия и Иран, че, следвайки моята молба, забавиха значително своята атака против провинция Идлиб и трите милиона души, които живеят там, с цел да се оправят с 35-те хиляди терористи там. Хванете терористите, само че се надявам, че ще продължите да се сдържате! Светът ви наблядава! “.

Тръмп предизвести Китай да не се меси в идните междинни избори за Конгрес в Съединените щати:

" Те не желаят аз или ние да спечелим, тъй като аз първият президент, който насочи предизвикателство към Китай в региона на търговията. А ние печелим в търговията. Печелим на всяко ниво! "

Тръмп предизвести също, че с цел да има дълготраен мир на Корейския полуостров и с цел да бъдат отстранени нуклеарните оръжия на Северна Корея би трябвало всички страни да съблюдават икономическите наказания против Пхенян:

" Но най-важното е, е ръководителят Ким Чен Ун - мъж, който опознах и харесах - желае мир и разцвет за Северна Корея. Много неща се случват зад кулисите и надалеч от медиите и никой не ги знае. Но те се случват без значение от това и се случват по доста положителен метод. Така че мисля, че в идващите месеци и години ни чакат доста позитивни вести за Северна Корея “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР