В този час жители на петрички села излизат на протест

...
В този час жители на петрички села излизат на протест
Коментари Харесай

Жители на петрички села излизат на протест срещу вдигането на местните данъци

В този час поданици на петрички села излизат на митинг пред общината против повдигането на локалните налози и такси. Недоволството е и против капиталовото желание на софийска компания да построява крематориум наоколо до село Кърналово.

Протестиращите хора в Петрич към момента се събират. Към сегашния миг са пристигнали към 30 души. Очаква се обаче броя да бъде много по-голяма.

Хората показват своето неодобрение против построяването на крематориум наоколо до петричкото село Кърналово, тъй като съгласно тях това ще окаже извънредно отрицателно влияние върху околната среда. Районът е прочут с извънредно богатия рандеман на плодове и зеленчуци. Срещу капиталовото понижение на софийската компания се оповестиха и от българската православна черква. Те също упорстват крематориум да няма.

При протестиращите слезе и кметът на Община Петрич, който даде също своето мнение и сподели, че в действителност капиталовото желание не би трябвало да се осъществя. Положително мнение обаче за създаване на крематориум към този момент има обещано от Басейнова дирекция от Регионалната ревизия на Околната среда и водите.

Протестиращите са недоволни и против бъдещото желание да бъдат нараснали локалните налози и такси. В 13:30 часа в общинския съвет ще се гласоподава нарастването на таксите. Кметът сподели, че това е нещо изцяло обикновено и се случва в доста общини от страната. Увеличението е обаче много фрапантно, има налози и такси, които ще бъдат нараснали с повече от 40%. Дали това ще се случи обаче, към момента не е ясно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР