В този бюджет има три проблема. Първият е, че Асен

...
В този бюджет има три проблема. Първият е, че Асен
Коментари Харесай

Нинова: В този бюджет има три проблема

„ В този бюджет има три казуса. Първият е, че Асен Василев планува доходи, които няма да дойдат. Това значи, че ще би трябвало да се режат разноски. Няма да дойдат и приходите по проекта за възобновяване и резистентност, тъй като Народно събрание не е приело нужните закони. Има спор за парите от БЕХ. Два милиарда лв. са под въпрос, само че Василев ги е разчел като доходи. “

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Според нея вторият проблем е фиксацията в 3% недостиг , с цел да влезем в еврозоната. По думите й това значи рязане на разноски.

„ Третият проблем е замразяването на приходите. Ние предлагаме решение на тези проблеми и ще внесем нашия бюджет “ , разяснява Нинова пред „ bTV “. Тя съобщи:

„ Ние предлагаме незабавно да се приема законите, с цел да дойдат парите по проекта за възобновяване. Дефицитът вместо 3% да бъде 4%, което значи 1,6 милиарда лева повече доходи. “

По думите ѝ проектът на Василев решавал казуса с недостига, само че не и с инфлацията. Тя акцентира, че това нямало да ни отдалечи от еврозоната, тъй като имало страни в Европейски Съюз, които били с недостиг над 3%. Нинова уточни, че когато Българска социалистическа партия били в ръководство с Политическа партия, те били леви, а в този момент, когато не са, Асен Василев замразявал обществените заплащания . Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че правосъдната промяна е завършила, тъй като няма нищо действително.

Нинова предложи на Румен Радев да свика КСНС за измененията в Конституцията . Тя уточни, че към момента от партията нямат претендент за кмет на София, а решението им ще пристигна края на юли.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР