В това време се включва дори рестартиране на инсталационната система...

...
В това време се включва дори рестартиране на инсталационната система...
Коментари Харесай

Windows 10 беше инсталиран за рекордните 104 секунди

В това време се включва даже рестартиране на инсталационната система...

Емил Василев 16:05 | 19.02.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 16:31 | 15.02.2024

На дъното на Балтийско море откриха великански структури на възраст 10 000 години

IT НовиниДаниел Десподов - 10:48 | 17.02.2024

За първи път в историята учените в действително време следиха придвижването на електроните във водата

IT НовиниДаниел Десподов - 16:25 | 12.02.2024

Най-неочаквано вълците-мутанти покрай Чернобил са развили резистентност против рака

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Възможно ли е да инсталирате Windows 10 единствено за 100 секунди? Това е въпросът, който Windows разработчикът и запалянко NTDev си зададе неотдавна. Отговорът е даден във видеоклипа в YouTube, вграден по-долу – най-малко ненапълно. Нуждаем се от това конкретизиране, защото това, което виждате конфигурирано в късия клип е tiny10. Това е особено усъвършенствана версия на Windows, лична разработка на NTDev. Освен това процесът наподобява е лишил малко повече от 100 секунди – 104 съгласно часовника във видеото.

Горепосоченото видео за ускорена апаратура на Windows 10 демонстрира, че най-новата операционна система на Microsoft може да бъде конфигурирана от празен диск до работния плот на Windоws за към 100 секунди. Това е доста усъвършенстване спрямо 20-30 минути (1200-1800 секунди), които можем да чакаме за общоприета апаратура на Windоws 10. NTDev обаче не просто е употребявал най-бързата налична памет и RAM, с цел да реализира своя героизъм. Базата за инсталиране е била Tiny10, а за тази към този момент олекотена версия на Windоws се споделя, че е била подложена на „ много спомагателна оптимизация “.

Идеята за ускорено инсталиране на Windows наподобява забавна. Тя обаче евентуално ще бъде по-интересна за по-широка публика, в случай че изцяло функционална апаратура на Windows 10 или 11 се конфигурира за по-малко от 2 минути.

За най-бързата общоприета апаратура на операционната система Windows потребителите би трябвало да се стремят да се снабдят с най-бързия SSD диск. Както и да употребяват супербързи комплекти RAM памет. Оборудването с един от най-хубавите процесори евентуално също е добра концепция. Потребителите евентуално могат да спестят и още няколко секунди от конкурентните времена за инсталиране от студено положение с определена дънна платка и изменени настройки на BIOS-а.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР