В това мнозинство има конфликт, има конкуренция и едно непрекъснато

...
В това мнозинство има конфликт, има конкуренция и едно непрекъснато
Коментари Харесай

Кирил Петков: В мнозинството скърца и това е добре

В това болшинство има спор, има конкуренция и едно непрестанно напрежение и това е видно за всички. Това призна в студиото на БТВ съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков преди да се върне още веднъж в пленарна зала, където чака съвещанието на продължи до среднощ.

Кирил Петков изясни, че в случай че крайното решение се реализира, значи това си е заслужавало. " Кой, по какъв начин и какво - крайният резултат е значим ", изясни депутатът за това чия тъкмо е концепцията да се върне държавният надзор над пристанище " Росенец " .

" Нямаше да има спорове и напрежение, в случай че бяхме дружно в смисъл на коалиция . Не сме дружно, изясни още Петков и открои, че с ГЕРБ имат някои общи цели и те се виждат - във външната политика, във вътрешната политика, бюджетът, еврозона и Шенген. Заради тези общи цели би трябвало да се измисли метод, по който да се работи по този начин, че това държавно управление да ги реализира и Народното събрание да одобри законите ", отговори Кирил Петков

Затова и документално съглашение сред ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС не е от толкоз огромно значение . " Каква е разликата сред документа, който ще бъде подписан и съдружно съглашение - опитваме се да структурираме механизъм, който да ни даде опция да координираме дружно, тъй че да се реализиран резултати ", съобщи съпредседателят на Политическа партия.

Като позитивен образец Кирил Петков уточни точно решението за преустановяване на концесията на пристанище " Росенец " взето през днешния ден в Народното събрание.

" Тази самодейност безусловно си заслужава, тъй като това е основен актив на страната. Това е вратата към европейското пространство ", изясни Петков, признавайки, че даже са закъснели. " Радвам се, че през днешния ден имахме болшинството да бъде прекъсната. Даже се веселя и че удължихме периода сред прекратяването и влизането във притежание от една на две седмици, с цел да има Министерството на превоза опция да оперира ", добави той.

Като различен позитивен резултат от напрежението в болшинството Кирил Петков открои назначенията, които не са на квотен принцип , който поддържа назначението на най-лоялни, само че към партията хора. По думите му ще има механизъм ще бъде записано какви претенденти всяка от обединенията ще може да предложи - " Нямаме съглашателство и разпределяне на позиции, а конкурентен принцип ", добави той, което било значимо изключително на позиции като ръководството на обществените средства в НЗОК. 

За избора на подуправители на Българска народна банка Кирил Петков съобщи, че е имало разполагаем и други имена с изключение на Димитър Радев, само че целта влизане в Еврозоната е надвил, по тази причина и изборът е паднал за втори мандат за Радев. Иначе Кирил Петков стои на 100% зад името, качествата и качествата на господин Гюров, само че изборът на подуправители бил на гуверньора - което значи, че Димитър Радев си е избрал Гюров и Чобанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР