В това ли бе смисъла на промяната: крадеца да крещи

...
В това ли бе смисъла на промяната: крадеца да крещи
Коментари Харесай

Гърневски: Рашков е укрил над 1.2 млн. в декларация

В това ли бе смисъла на смяната: „ крадеца да крещи – дръжте крадеца “?

Преди по малко от месец, в качеството ми на някогашен депутат и зам. ръководител на антикорупционната комисия  в 44-тото Народно заседание, алармирах медиите за спор на ползи, касаещи вицепремиера и министър на вътрешните работи  Бойко Рашков.

Не последва никаква реакция.

Напротив, през днешния ден всички сме очевидци на нарушаванията на Конституцията и Законите на страната, с които вътрешният министър си служи, с цел да извършва волята на конфигурираната от президента  хунта за показна разпра с опозицията в страната.

Няма по какъв начин да е другояче, когато в ролята на изпълнителен еничар е назначен попадащ под ударите на законите в страната върховен държавен чиновник.

Този човек е в аналогична позиция, в която се намират с към този момент повдигнатите си обвинявания Васил Божков, Цветан Василев, братя Бобокови, семействата Баневи, Арабаджиеви, Стайкови. Обвинения, повдигнати от Прокуратурата на България взаимно с КПКОНПИ, поради които бяха прибрани в арестите тези крупни олигарси от престъпния преход в България. Бяха блокирани техни имущества и сметки за над 3 милиарда лв..  Днес се оказа, че държавното управление, е юрист и бранител на тези мародери, до един произхождащи от средите на комунистическата номенклатура…

Прилагам документ от формалната страница на КПКОНПИ от 2018 година, обществено налична за всеки простосмъртен българин, че в наложителната по закон декларация за 2017 година, тогавашният ръководителят на Националното бюро за надзор на СРС Бойко Илиев Рашков е „ икономисал “ много съществени условия:

Вместо 200 644 лева, е заявил парични средства по банкови влогове и банкови сметки едвам 82 016 лева

„ Пропуснал “ е да заявява данни за брачната половинка си както следва: парични средства по банкови влогове и банкови сметки в размер на 62 606 евро;  15 787 евро;  58 392 евро;  11 488 лева.;  21 352 лева.;  15 5912 лева.; 20896 евро, както и приходи от друга стопанска активност в размер на 645 089 лева

Очевидно от изнесената от КПКОНПИ информация, и то преди цели 4 години, излиза наяве какъв е в същина моралът на „ днешните борци против корупцията и нов жанр в ръководството на България “.

Ето какъв брой пари чини комунистическия сатрап Рашков тръгнал да раздава „ пиянгурско “ правораздаване в страната ни. И виси със страшна мощ въпросът: Дали с показната законодателна разпра със профилираните Съд и Прокуратура не стои  демоничен опит за „ прикриване “ на закононарушенията в разграбването на България в престъпния комунистически преход?

Г-н министър ръководител Петков,

в случай че в действителност сте „ герой “ в битката против корупцията /в което нямам доверие след погазването на конституцията с подправените Ви декларации/ сте задължен:

След като ревизирате достоверността на тази информация, която е налична на интернет страницата на КПКОНПИ, незабавно да освободите от поста му вицепремиера и министър на вътрешните работи от състава на Вашето държавно управление Бойко Рашков.

В това си качество той би могъл да повлияе на изхода от следствието за недекларираните фрапантни разлики с над 1 милион и 260 х. лева в декларацията му от 2018 година пред КПКОНПИ.

Съгласно „ Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество “, когато задължените по-него не са заявили парцели или банкови сметки и влогове на стойност над 20 000 лева, се подлагат на цялостна инспекция на приходи, доходи, имущество и активи дружно със обвързваните с тях лица. Ето за какво моля, когато най евентуално тя е към краят си, Бойко Рашков да бъде отхвърлен от властовите си позиции с цел да не повлияе на нейната обективност.

Призовавам парламентарната група на ГЕРБ да изиска чуване по случая в Народното събрание, и в случай че изнесеното от мен се удостовери, да изиска също незабавната оставка на самозабравилия се милиционер- следовател Бойко Илиев Рашков!

Ако министър председателят Кирил Петков се направи на „ ни чул, ни видял “, да се изиска неговата оставката…

Спас Гърневски
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР