В това, което трябва да бъде един от най-бързите провали

...
В това, което трябва да бъде един от най-бързите провали
Коментари Харесай

Fntastic, разработчикът на The Day Before, обяви прекратяване на дейността си – дни след пускането на играта

В това, което би трябвало да бъде един от най-бързите провали в миналото за игра и нейното студио за разработка, Fntastic разгласи, че ще приключи активността си. Само няколко дни след стартирането на своята тематична зомби MMO игра The Day Before в Steam.

В обява в своя X (бивш Twitter) акаунт, разработчикът съобщи частично:

Днес разгласяваме затварянето на студио Fntastic. За страдание „ The Day Before “ се провали финансово и ни липсват средства, с цел да продължим. Всички получени доходи се употребяват за погашение на отговорности към нашите сътрудници.
Инвестирахме всичките си старания, запаси и човекочасове в създаването на The Day Before, която беше първата ни голяма игра. Наистина искахме да пуснем нови пачове, с цел да разкрием цялостния капацитет на играта, само че за жалост нямаме финансиране, с цел да продължим работата.

Играта беше оповестена за първи път през 2021 година и притегли доста внимание от дебютния си филмов откъс, който обещаваше дълбока MMO игра в жанр на оцеляване, с играчи, които се бият със зомбита.

Играта употребява Unreal Engine на Epic за задвижването си.

В началото на 2023 година Steam страницата на играта беше свалена и Fntastic твърди, че The Day Before е била обект на дело за комерсиална марка. През ноември разработчикът съобщи, че е подготвен и ще пусне играта в Steam като заглавие с ранен достъп – при започване на декември, на цена от $39,99.

Въпреки това, откакто играта фактически започва, тя получи солидни негативни мнения от играчите в Steam. Студиото пусна няколко настоящи корекции преди днешното решение, само че наподобява ясно, че играта е пусната в доста развалено положение.

В прощалното си известие Fntastic се опита да откри състрадание за стартирането на играта в такова положение, заявявайки:

Извиняваме се, в случай че не сме дали отговор на вашите упования. Направихме всичко по силите си, само че за жалост не преценихме нашите благоприятни условия. Създаването на игри е необикновено предизвикателно начинание. Благодарни сме на всички, които ни поддържаха в тези сложни години.

Съобщението прибавя, че сървърите за The Day Before и по-ранна игра от същото студио, Propnight, ще продължат да работят – най-малко за момента.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР