В това, което Си Ен Ен съобщи, няма нищо тайно

...
В това, което Си Ен Ен съобщи, няма нищо тайно
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Борисов много трудно ще нулира брояча на грехове, трябва да се оттегли

В това, което Си Ен Ен заяви, няма нищо скрито - кабинетът от много време споделя, че поставя старания за запазване на българското въздушно пространство, изключително откакто следва изтребителите МиГ да бъдат пенсионирани. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният министър на защитата Бойко Ноев във връзка с информацията на американската медия, че България е предложила да подари своите МиГ-29 на Украйна. Българското Министерство на защитата твърди, че не е имало диалог за безплатно даване на изтребители, само че не отхвърля, че е имало диалози за " триъгълни покупко-продажби ".

В известието на Министерството на защитата не се отхвърля че са водени диалози. Чест им прави, че се вършат опити да се реши въпросът, тъй като когато МИГ-овете бъдат пенсионирани, ще се задава въпросът за какво е позволено въздушното ни пространство да остане без защита, съобщи Ноев.

За страдание, въпросите за сигурността и защитата се политизираха. Според мен президентът зае по-остра позиция и назова тези, които желаят да се оказва помощ на Украйна войнолюбци, когато те в действителност са за стигане до мир. Това докара до препирня и стигаме до сегашната обстановка, когато в сряда ще се събере новото Народно заседание. Трябва да престане тази игра на котка и мишка опитите да се угоди на част от гласоподавателите, които по някаква причина са индоктринирани в интерес на Путин. Трябва да им се изясни, че когато не предоставяме оръжия, това доближава войната до нашите земи и усилва опцията орките от север да дойдат в нашите земи, уточни някогашният боен министър.

Критиците на служебното държавно управление би трябвало да извърнат изключително внимание на отчета на Министерството на защитата - там има много остри позиция по отношение на Русия, каквито нито едно държавно управление до момента не е заемало. Ние напълно се солидаризираме с най-ревностните евроатлантици. Това е доста хубаво и значи, че в България може да има консенсус по такива значими въпроси на националната сигурност, означи Бойко Ноев.

Той разяснява и упованията от новото Народно заседание.

Борисов се надява, че може да нулира брояча на греховете. Не имам вяра, че това ще му се удаде, доста мъчно ще се получи. Затова би трябвало да се отдръпна. Той е дал доста на България, само че има и доста защо да му се търси отговорност. От другата страна има някои неосъществени държавници. не може да уплътни ролята на общественик и внася спомагателен разкол в опитите за сформиране на държавно управление. Президентът би трябвало да намерения по какъв начин могат да се търсят допирни точки, а не борба. Нека във встъпителната си тирада в сряда президентът да бъде сдържан и да хвърли мостове, прикани Ноев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР