В това, което би било зашеметяващо изоставяне на десетилетен основен

...
В това, което би било зашеметяващо изоставяне на десетилетен основен
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Тръмп излага на повишен риск САЩ и Европа с изказв...

В това, което би било зашеметяващо занемаряване на десетилетен главен ангажимент на Съединени американски щати, Тръмп, който се кандидатира за преизбиране през ноември, сподели по време на предизборно събитие в събота, че ще насърчи Русия да прави „ каквото, по дяволите, изиска “ с всеки НАТО страна членка, която не дава отговор на насоките за разноски и не би предложила отбрана на Съединени американски щати на такава страна.

 

„ Всяко съмнение, че съдружниците няма да се пазят взаимно, подкопава цялата ни сигурност, в това число тази на Съединени американски щати, и излага американските и европейските бойци на нараснал риск “, сподели Столтенберг.

 

„ Очаквам, че без значение кой ще завоюва президентските избори, Съединени американски щати ще останат мощен и зает съдружник в НАТО “, сподели той, като в същото време акцентира, че всяка офанзива против страна от НАТО ще бъде „ отговорена с единен и мощен отговор “.

 

Коментарите на Тръмп – които идват на фона на продължаваща война в Европа и възходящи опасения по отношение на китайската интензивност в Южнокитайско море и към Тайван – евентуално ще издигнат нови въпроси измежду съдружниците в Европа и Азия по отношение на силата на уговорките на Съединени американски щати.

 

По време на ръководството си Тръмп неведнъж се противопоставяше на разликите в разноските в границите на НАТО и обвиняваше някои страни, че не извършват отговорностите си. Той също по този начин подлага на критика американските пактове за защита с азиатските съдружници Япония и Южна Корея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР