В тон с практиката карай през просото, пък клиентите да

...
В тон с практиката карай през просото, пък клиентите да
Коментари Харесай

На принципа не ни пука за клиента: Сладкарници мамят с цените

В звук с практиката „ карай през пръсти ”, пък клиентите да заплащат и да мълчат, работят значително кафенета, сладкарници и всевъзможни заведения. Заради очевидно увеличените наеми, бистрата, изключително кварталните, вадят от ръкава всевъзможни трикове и подвеждат клиентите с цените на сладкишите и тортите.

В някои сладкарници в София, с цел да заблудят клиентите, търговците са  наслагали етикети с много примамливи цени на фона на високата инфлация. Заради другояче оповестените високи цени на сладките вкусотии, по този начин несъмнено се събират повече фенове на лакомствата. Цените на тортите наподобяват повече от допустими – 3-4 лв. на парче, което е напряко на ниска цена спрямо множеството претенциозни места, където броя върви по 6 до 8 лв. най-малко.   

Следва обаче изненада, и то по остарял бит, когато стигнете до касата. Защото при заплащането се оказва, че в действителност цифрите на сладкишите не са на парче, а на 100 грама.

На ядосаните клиенти, които се оказва, че би трябвало да платят два или три пъти повече пари, в сравнение с са си приготвили, продавачите изясняват, че в действителност уточнението за грамажа е маркирано на етикета. Да, само че с миниаткюрни числа, които не се виждат, още повече, че частите торта и сладкиши са разграничени на порции и всеки остава с усещането, че цената важи за парче.

Така парче чийзкейк се оказва, че коства 8, а не 3 лв., квадратче саралия - 5,50, а не 2,50 лева, тирамисуто пък е 6, вместо 3,50.

Очевидно е желанието на търговците да подведат хората с ниските числа, изписани на етикетите и отделените части от сладкишите и единствено добряк би се вързал, че всичко е правилно. Защото при цена на грамаж, обикновено е  клиентът да избере какъв брой грама би желал да купи и употребява. При авансово разграфените парчета е ясно, че съвсем всеки покупател би се заблудил.

В последна сметка, имайте поради тази нелоялна комерсиална процедура и гледайте добре какво написа на етикета, в случай че би трябвало питайте дали цифрата важи за парче или на грамаж. Така най-малко ще сте сигурни какво ще платите на касата. Освен това, преди да влезете в кафенето, огледайте масите. Ако е съмнително празно, значи цените са прекомерно високи.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР