В Токио днес се състоя поклонението пред тленните останки на

...
В Токио днес се състоя поклонението пред тленните останки на
Коментари Харесай

Посланикът на България в Токио: Шиндзо Абе ще остане в историята като най-дълго управлявалият премиер в следвоенна Япония

В Токио през днешния ден се състоя поклонението пред тленните остатъци на някогашния министър председател Шиндзо Абе, който беше убит в петък. В Япония случаите на обществена пукотевица са редки и страната беше шокирана от случилото се. Официалното заравяне е на следващия ден.

„ Шиндзо Абе бе политик от международна големина. Той беше един от най-опитните и авторитетни водачи в азиатския район. Неговата липса и методът, по който си отиде, ще оставят последствия освен за вътрешната политика на Япония, само че и в районен и световен проект “, сподели в " Светът и ние " посланикът ни в страната Маргарита Арабаджиева.

Покушението против Абе бе окачествено от премиера Фумио Кашида като грубо посягане по отношение на японската народна власт.

Подобна оценка бе споделена от доста международни водачи и общественици.

Арабаджиева добави, че България също остро е осъдила покушението против Абе и е поднесла своите съболезнования.

„ Шиндзо Абе ще остане в историята като най-дълго управлявалият министър председател в следвоенна Япония “, разяснява посланикът ни в Япония.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР