В TikTok се казва, че някои от най-гледаните публикации, които

...
В TikTok се казва, че някои от най-гледаните публикации, които
Коментари Харесай

Социалните медийни сайтове не успяват да спрат разпространението на съдържание за самоубийство, казва благотворителна организация

В TikTok се споделя, че някои от най-гледаните изявления, които загатват самоубийство, самонараняване и мощно депресивно наличие, са гледани и харесвани над един милион пъти.

Фондацията е кръстена в чест на Моли Ръсел, която постави завършек на живота си на 14 години, откакто видя самоубийство и друго нездравословно наличие онлайн. Докладът беше оповестен през седмицата, когато Моли щеше да отпразнува своя 21-ви рожден ден.

Миналия септември следовател ръководи ученичката Моли от Хароу, северозападен Лондон, умря от „ акт на самонараняване, до момента в който страдащи от меланхолия и негативните резултати на онлайн наличието ” през ноември 2017 година

Докладът на благотворителната организация е основан в партньорство с организацията за данни за положително, The Bright Initiative, и видя, че Фондацията събира и проучва данни от 1181 от най-ангажираните изявления в Instagram и TikTok, които употребяват добре познати хаштагове за самоубийство, самонараняване и меланхолия.

Той предупрежд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР