В тези тъжни дни след ужасяващата терористична атака на Хамас

...
В тези тъжни дни след ужасяващата терористична атака на Хамас
Коментари Харесай

Президентът: Сцените на брутална жестокост и насилие отприщиха вълна от гняв и възмущение по целия свят

" В тези тъжни дни след ужасяващата терористична офанзива на " Хамас " против Израел отдаваме своята дълбока респект към паметта на всички почтени жертви ". Това сподели президентът Румен Радев в Централната софийска синагога, където се отслужва молитва за мир.

Молитва за мир в Софийската синагога

" Сцените на брутална свирепост и принуждение, на поругаване на човешкото достолепие отприщиха вълна от яд и отвращение по целия свят ", добави той.

" Осъждаме по най-категоричен метод бруталните терористични офанзиви на " Хамас " в Израел. Искрени съболезнования за жертвите и техните фамилии ", сподели от своя страна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

" Ние, българите, назоваваме доста нации другарски - такава е нашата, изкована с хилядолетия, ценностна система, само че еврейският народ за нас, българите, е приятелски ", съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Събитието е отклик на еврейската общественост в България и всички другари на Израел и е апел за мир в района след невижданата терористична офанзива против Израел на 7 октомври.

На него участваха президентът Румен Радев, министърът на външните работи Мария Габриел, ръководителят на Народно събрание Росен Желязков, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на институциите, дипломатическия корпус и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР