В тези смутни времена има добри новини за армията ни.

...
В тези смутни времена има добри новини за армията ни.
Коментари Харесай

Ген. Матеев: Ще се ваксинирам, това е акт е отговорност към всички

В тези смутни времена има положителни вести за армията ни. Скоро Силите за специфични интервенции ще разполагат с близо 100 нови машини. Договорът е за съвсем 50 милиона лв. и бе подписан преди дни в Министерството на защитата от военния министър Красимир Каракачанов и изпълнителният шеф на българската компания "Самел - 90 ".

„ Това е исторически миг. Този контракт ще има съществено значение за силите за специфични интервенции на българската войска в идващите 20, 25, 30 години. Неминуемо след придобиването на тези машини ще се усилят оперативните качества на силите за специфични интервенции и самоуверено мога да кажа, че до момента в нашата история контракт с сходен мащаб и сходно значение не сме имали и това нещо, което ние през годините сме се нуждаели, нещо, за което сме работили настойчиво ", съобщи командващият Силите за специфични интервенции ген.-майор Явор Матеев в ефира на бТВ.

Матеев означи, че до момента 19% от техниката, с която разполагат Силите за специфични интервенции, е към 20-годишна, останалите 81% от нея е над 40-годишна и е още от Съветския съюз, което кара командосите да „ работят по острието на бръснача “ и да се „ самораздават “, с цел да я поддържат в тежки полеви условия.

По неговите думи 90% от мненията, които е прочел за контракта, са позитивни, а по отношение на рецензиите за сключването му, Матеев означи, че той е подписан по член 149 от Закона за публичните поръчки, който визира защитата и сигурността, тъй че да няма приключване на секретни данни.

„ Самел-90 “ е единствената компания у нас, която може да създаде всички тези машини “, съобщи Матеев.

Що се отнася до изявленията, че в този момент не е време да вършим огромни покупки за армията на фона на пандемията с ковид, генералът подсети остарялата сентенция, че „ който не храни своята войска, ще храни непозната “.

Модернизацията на въоръжените сили не би трябвало да стопира, безапелационен е Матеев, който подсети какъв брой значима е тяхната функционалност за обезпечаването на териториалната целокупност и сигурността на страната, с цел да можем всички ние да живеем умерено.

Въпреки пандемията, Силите за специфични интервенции не престават своята подготовка, като са се разделили на разнообразни потоци.

Санитарите от неговите елементи са се присъединили в битката с ковид на първа линия в лечебните заведения и има доста положителни мнения за тяхната работа, разкри Матеев.

Според него сега се води война и всички ние "в тила " би трябвало да поддържаме медиците на фронта.

Генералът съобщи, че ще имунизира против COVID-19 и че този акт е отговорност към всички.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР