В тези изключително трудни времена е нормално собствениците на бизнес

...
В тези изключително трудни времена е нормално собствениците на бизнес
Коментари Харесай

Огледайте се и решавайте бързо!

В тези извънредно сложни времена е обикновено притежателите на бизнес да са изцяло комплицирани. В нашата организация им споделяме това, което постоянно сме им казвали – помислете за кратко-, средно- и дълготрайните си проекти и разберете какви промени би трябвало да извършите и какви – не. Това споделя пред Entrepreneur.com създателят и основен изпълнителен шеф на Simple SEO Group, Брендан Игън. Ето какво поучават клиентите той и екипът му.

Краткосрочни решения

В маркетинга краткосрочните решения са за интервал от един до три месеца. Това е моментът, в който рецесията ще има най-голямо влияние и проявяване. И според от сферата ви, това влияние може да е положително или отрицателно, огромно или малко. Тук най-важното е да поемете контрола над нещата, които се трансформират бързо – реклами в обществените мрежи, в търсачките, във видеата и всички останали типове цифрова промоция, които могат да бъдат настроени и проследени във времето.

Голяма верига заведения за хранене, с която работим, затвори порти поради изключителното състояние и в този момент предлага безвъзмездни доставки. Възможно най-бързо се уверихме, че профилите ѝ онлайн са актуализирани по отношение на обстановката. Крайният резултат беше положителен и те сега означават растеж в продажбите.

За разлика от този бизнес, различен наш клиент го сполетяха внезапен спад в трафика и кликовете върху реклами, по тази причина предложихме краткотрайна пауза в цифровото пространство, до момента в който всичко се възстановява. В кратковременен проект това ще повреди на приходите, само че ще ги защищити от загуба на непотребни средства за реклама.

Средносрочни решения

В маркетинга те са за интервал от три до девет месеца. Промените тук може да не са толкоз трагични, колкото в кратковременен проект, само че би трябвало да обърнете внимание на тактиката си.

В това отношение предлагаме на клиентите си да преоценят тактиките, които възнамеряват средносрочно, както и предстоящите резултати за този интервал. Уверете се, че най-важните ви артикули и услуги ще продължат да бъдат все по този начин търсени, пригответе се и за по-ниска възвръщаемост на вложенията (ROI).

Дългосрочни решения

Те обгръщат интервал от една до три години. Тъй като нямаме кристална топка, която да ни предскаже какво ще се случи, предлагаме на клиентите ни да не вършат никакви дълготрайни промени на първичен стадий. Условията и прогнозите са доста променливи и бизнесът би трябвало да се въздържа от трагични стъпки, които могат да доведат до неприятни последици.

Накрая – вземайте добре осмислени и осведомени решения, използвайте всички данни, с които разполагате за тази цел. И най-важното – не се паникьосвайте. Приятели, врагове, сътрудници, съперници – всички претърпяват това, което и вие. Позиционирайте бизнеса си допустимо най-добре и ще видите светлината в тунела, въпреки и не незабавно. Пазете се!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР