В тези часове върви масивна социологическа атака в полза на

...
В тези часове върви масивна социологическа атака в полза на
Коментари Харесай

Социологически Костинброд изкуствено позиционира ГЕРБ на върха! Евтина предизборна манипулация!

В тези часове върви солидна социологическа офанзива в интерес на властта, целяща да убеди гласоподавателите, че ГЕРБ освен печели изборите и изпреварва на финала „ Българска социалистическа партия за България “, само че и го прави с безапелационна преднина от 4-5 %.

Почти всички социологически организации към този момент излязоха с планирани резултати за евровота на 26 май, сякаш написани на индиго. И всичките ни убеждават, че ГЕРБ е спечелилият тъй като това показвали социологическите сондажи…

След като в последните три седмици обиколих съвсем цялата страна и организирах десетки срещи с гласоподаватели, ще изнеса персоналните си усещания:

В страната царува всеобщ боязън от ГЕРБ и надълбоко притихнал яд от безсилието на жителите пред феодалния модел на ръководство на общините. На съвсем всичките ми срещи хората споделяха, че страхът последователно отстъпва пред гнева и на 26 май този яд ще се излее в всеобщ протестен избор. Вот, който малко на брой смеят да заявяват намерено и пред социолозите, страхувайки се от полицейщината и репресиите на властта.

Затова се запитвам: Защо социолозите в един и същи ден оповестиха резултатите от новите си изследвания, които поразително си наподобяват и в това време са радикално разнообразни от сондажните данни отпреди единствено седмица?

Всъщност какво се промени за една седмица в публичните настройки? Скандалите към ГЕРБ ли понижиха? Имотните афери ли се не помниха? Източените евромилиони от къщите за посетители ли се върнаха в бюджета? Барцелонската вила ли се оказа благосъстоятелност на опозицията? Апартаментът на Каракачанов ли се оказа безупречен и платен на пазарна цена? Европейската счете палата ли ревизира решението си да ревизира присвоените европари от автомагистралите на Борисов?

Това са разумни въпроси, пораждащи тревожни отговори. И един от тях звучи по този начин: В ход е социологически Костинброд, който би трябвало да донесе служебна победа на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация!

Та белким не е видно, че една от организациите до неотдавна бе благосъстоятелност на шефката на премиерския кабинет Румяна Бъчварова и постоянно е давала победа на ГЕРБ? Същата организация предвиждаше триумф на Цецка Цачева на втория кръг на президентските избори, а стана тъкмо противоположното и то със съкрушителна победа на ген. Румен Радев.

Да разясня ли гаражни барометрични организации, които са зле прикрити социологически офиси на „ Пиротска “, от които в никакъв случай не сме чули сериозни думи към Борисов и Каракачанов?

Що се отнася до „ Алфа Рисърч “, която е водач във фаворизирането на ГЕРБ, не е ли време нейният необут да отговори на въпроса кой е поръчал днешното й социологическо изследване? Защото законът изисква тъкмо това – всяка организация да огласява поръчителя, разбирай платеца на социологическия сондаж.

Малко преди старта на предизборната акция и в деня на срещата на триото „ Каракачанов-Симеонов-Сидеров “, на която военният министър буйно убеждаваше двамата си сътрудници да застанат зад номинацията на Ангел Джамбазки, авторитетна социологическа централа излезе със сондаж, даващ… съвсем 5 % поддръжка на претендента на Вътрешна македонска революционна организация.

Веднага потърсих контакт с мой непосредствен в организацията и се снабдих с забавна информация – проучването било поръчано и платено от „ Пиротска “ и е целяло да извие ръцете на Сидеров и Симеонов и да ги накара да преглътнат водачеството на Джамбазки в евролистата на трите партии.

Колко ли са платили от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация за резултатите от днешните социологически изследвания, които нямат нищо общо с гнева на народа?

Всъщност Борисов позна. Имаме нова Костинбродска спекулация, още веднъж дело на властта. Социологически Костинброд!

Велизар Енчев
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР