В Тервел над 50 публични места се пръскат с разтвор

...
В Тервел над 50 публични места се пръскат с разтвор
Коментари Харесай

В Тервел над 50 публични места се дезинфекцират като мярка срещу заразата

В Тервел над 50 обществени места се пръскат с разтвор на хлорна вар като мярка против заплахата от разпространяването на коронавирусната зараза, оповестяват от кметската администрация.

Обработват се входове на банки, аптеки, магазини за хранителни артикули, заведения, приготвящи храна за дома, спортни и детски площадки. Третирането е два пъти на ден от чиновници на общинската администрация.



В аптеките има режим на пропускане, който се обезпечава от двама здравни асистенти, наети по план от общината, показват от кметската администрация.

В общината се вкарва и вечерен час за малолетни и малолетни. Според издадената заповед от кмета Симеон Симеонов се не разрешава на деца и младежи, ненавършили 18 години, да обитават на публични места след 20 часа, в случай че не са съпроводени от родител или аставник.

Трета жертва на ковид у нас. Има и още двама инфектирани

В региона през последните дни от рискови дестинации в чужбина са се завърнали 62 души като трима са водачи на тежкотоварни коли на транспортна компания в Тервел и, съгласно напътствията на Министерството на здравеопазването, в интервала на престой са сложени под карантина.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР