В тениса са се случвали всякакви обрати, но постигнатото от

...
В тениса са се случвали всякакви обрати, но постигнатото от
Коментари Харесай

Уникален обрат на ниво WTA 250: Победа от 0-6, 0-5 и 0/30


В тениса са се случвали всевъзможни обрати, само че постигнатото от международната №209 Марина Басолс на WTA 250 шампионата в Будапеща е нещо, което на най-високо равнище надали сме виждали в околните години.

В първия кръг на квалификациите на шампионата на клей 22-годишната испанка реализира поврат, откакто губеше с 0-6, 0-5 и 0/30 против Юлия Хатука.

Беларускинята имаше цялостен надзор над мача и триумфът бе въпрос на още две точки. Само че Басолс не бе изгубила религия.

След обрата в 12-ия гейм, който бе първи за нея в мача въобще, испанката стартира изглеждащия невероятно поход към триумфа.

Във втория сет тя избави и три мачбола като два от тях бяха на неин сервис при 3-5 и 15/40. Третият бе гейм по-късно на сервис на Хатука.

Успехът удължи впечатляващата победна серия на Басолс, която бе спечелила предходните си два шампионата на равнище ITF. Все отново във втория кръг на квалификациите в Будапеща тя бе спряна от Фани Щолар, само че получи опция за изява в главната скица като „щастлив губещ“ и в първи кръг загуби от Бернарда Пера.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР