В телевизионно интервю, попитан за македонското си гражданство, Гарванлиев гордо

В телевизионно интервю, попитан за македонското си гражданство, Гарванлиев гордо ...

Сложна ситуация заплете македонският представител за Евровизия 2021 Васил Гарванлиев - slava.bg


В телевизионно интервю, попитан за македонското си гражданство, Гарванлиев гордо казва, че е и гражданин на България. Освен това в клипа му за песенния конкурс първоначално бе включена и арт инсталация с цветовете на българския национален флаг - бяло, зелено, червено.

Има вероятност Васил Гарванлиев да бъде оттеглен от Евровизия. В Република Северна Македония е направена комисия, която разглежда случая на Васил. Ето и изявлението на страната:

"Македонската Радио и Телевизия (MRT) е свикала вътрешна комисия, за да разгледа и анализира всички аспекти на обществените реакции, свързани с конкурса Евровизия. Тя ще вземе предвид и всички задължителни условия, като страната участник е активен член на European Broadcasting Group, а MTR е неразделна част от асоциацията на публични услуги в Европейския съюз. Публиката ще бъде информирана за крайното решение на MTR. Наложи се клипът на Васил много бързо е преправен, така че в него да не се виждат цветовете на българския национален флаг, макар да има свидетелства, че тази инсталация е била подредена по този начин на мястото, където е заснето видеото, в продължение на години.

В свое изявление в социалните мрежи Васил Гарванлиев казва:

"За съжаление през уикенда нещата се развиха в различна посока в моята красива Македония и трябваше да свалим видеоклипа, след което да го качим отново (заради грешна интерпретация на арт триптих на стената).

Аз съм посланик на музиката, а в музиката няма място за религия, политика, ориентация, раса и цвят..."


...

Източник: slava.bg