В телевизионно интервю, попитан за македонското си гражданство, Гарванлиев гордо

...
В телевизионно интервю, попитан за македонското си гражданство, Гарванлиев гордо
Коментари Харесай

Сложна ситуация заплете македонският представител за Евровизия 2021 Васил Гарванлиев - slava.bg

В телевизионно изявление, запитан за македонското си поданство, Гарванлиев гордо споделя, че е и жител на България. Освен това в клипа му за песенния конкурс в началото бе включена и арт апаратура с цветовете на българския народен байрак - бяло, зелено, алено.

Има възможност Васил Гарванлиев да бъде отдръпнат от Евровизия. В Република Северна Македония е направена комисия, която преглежда случая на Васил. Ето и изказването на страната:

"Македонската Радио и Телевизия (MRT) е свикала вътрешна комисия, с цел да прегледа и проучва всички аспекти на публичните реакции, свързани с състезанието Евровизия. Тя ще вземе поради и всички наложителни условия, като страната участник е деен член на European Broadcasting Group, а MTR е неразделна част от асоциацията на обществени услуги в Европейския съюз. Публиката ще бъде осведомена за крайното решение на MTR. Наложи се клипът на Васил доста бързо е преправен, тъй че в него да не се виждат цветовете на българския народен байрак, въпреки да има свидетелства, че тази апаратура е била подредена по този метод на мястото, където е снимано видеото, в продължение на години.

В свое изказване в обществените мрежи Васил Гарванлиев споделя:

"За страдание през уикенда нещата се развиха в друга посока в моята красива Македония и трябваше да свалим видеоклипа, след което да го качим още веднъж (заради неверна интерпретация на арт триптих на стената).

Аз съм дипломат на музиката, а в музиката няма място за вяра, политика, ориентировка, раса и цвят... "

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР