В Телендос, малък гръцки остров в Егейско море, Савас Глинацис

...
В Телендос, малък гръцки остров в Егейско море, Савас Глинацис
Коментари Харесай

Дали Европа вече е достигнала демографската си повратна точка?

В Телендос, дребен гръцки остров в Егейско море, Савас Глинацис до неотдавна притежаваше оценката да бъде единственият възпитаник в локалното главно учебно заведение.

Преди десетилетие на острова имаше над 100 непрекъснати поданици, само че в този момент популацията е близо 60, съгласно преброяването от 2021 година Савас, който навърши осем години предходната година, беше единственото дете на острова.

„ Той беше напълно самичък “, споделя майка му Мария Плаци, родом от Телендос. През ноември Платси взема решение да се реалокира със сина си на Калимнос, по-голям прилежащ остров. „ Иска ми се Савас да може да посещава учебно заведение в Телендос, както направих аз, само че не мога да понеса детето ми да бъде изолирано “, споделя Плаци.

Недостигът на деца в Европа не се лимитира единствено до Гърция. Тази година може да означи повратна точка в историята на Европейски Съюз, като популацията от 448 милиона ще стартира спад, който се чака да продължи, отбелязвайки невиждано стесняване в спокойно време, съгласно прогнозите на Организация на обединените нации.

Населението на Европейски Съюз се е усили...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР