В телеграма до испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко

...
В телеграма до испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов и Радев изразиха съболезнования за жертвите в Барселона

В депеша до испанския си сътрудник Мариано Рахой министър председателят Бойко Борисов изрази откровените съболезнования на българското държавно управление за жертвите при днешния терористичен акт в Барселона.

"Дълбоко сме потресени от тази демонстрация на свирепост и принуждение над мирни жители и показваме взаимност и безрезервна поддръжка към испанския народ. За сходни дейности няма и не може да има опрощение ", показва министър председателят.

Той декларира и решимостта на българското държавно управление да продължи интензивно да взе участие в битката на интернационалната общественост против тероризма.

"Дълбоко покъртен съм от нападенията в центъра на Барселона, при които починаха и бяха ранени доста жители. Това е поредна терористична офанзива против европейска страна, която изисква да бъдем единни в битката с тази обща за всички наши общества опасност.

В този сложен миг България стои паралелно с приятелския испански народ. Съпричастни сме с болката на фамилиите, изгубили своите близки, и се надяваме причинителите на тези закононарушения да получат бързо и заслужено наказване. Солидарността и волята в битката с терора ще надделеят над мракобесието ", написа президентът Румен Радев във фейсбук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР