В телефонен разговор с президента Румен Радев президентът на Турция

...
В телефонен разговор с президента Румен Радев президентът на Турция
Коментари Харесай

Ердоган благодари на България за помощта

В телефонен диалог с президента Румен Радев президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган изрази благодарност за поддръжката на България в избавителните интервенции след двете извънредно мощни трусове в Турция, се споделя в известие от прессекретариата на българския държавен глава.

Ердоган е подчертал бързата реакция на България като първата страна от Европейския съюз, изпратила избавителни екипи в засегнатите обитаеми места.

Президентът Радев е удостоверил съпричастността и солидарността на България в този сложен за Турция миг.

Той е изразил подготвеност България да продължи да оказва поддръжка за по-бързото превъзмогване на последствията от земетресенията, тъй че да не се губи време при набелязаните вероятности в двустранните връзки.

Операциите по търсене и избавяне на оживели в множеството от засегнатите от разрушителните трусове на 6 февруари райони на Турция към този момент са приключили, заяви през днешния ден ръководителят на турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD) Юнус Сезер, представен от Българска телеграфна агенция.

Земетресението в югоизточната част на страната лиши живота на повече от 40 000 души, остави милиони без дом и провокира големи интернационалните старания за оказване на помощ. Засегнати са и територии в Сирия като по оценки на " Ройтерс " общият брой жертви е над 46 хиляди

България изпрати спасители, пожарникари, медицински екипи, термокамери, палатки и друго съоръжение и движимости от първа нужда. Чрез акции се набираха средства и дарения на движимости от първа нужда.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР