В телефонен разговор с Макрон и ШолцПредупреди за опасността от

...
В телефонен разговор с Макрон и ШолцПредупреди за опасността от
Коментари Харесай

Путин: Санкциите водят до кризата с храните

В телефонен диалог с Макрон и Шолц
Предупреди за заплахата от доставки на оръжия за Украйна

Франция и Германия упорстват за преустановяване на огъня

Наложените на Русия наказания и неправилната икономическа и финансова политика на западните страни са действителните аргументи за актуалната продоволствена рецесия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Пред събеседниците си Путин изразил готовността на Москва да помогне за безпрепятствени доставки на зърно, в това число и украинско от черноморските пристанища на страната.

“Русия, от своя страна, е подготвена да помогне за намирането на разновидности за безконтролен експорт на зърно, в това число износа на украинско зърно от пристанищата на Черно море”, уверил съветският президент.

Почти една трета от международните доставки на зърно идват от Русия и Украйна. Русия също по този начин е значим експортьор на изкуствени торове, а Украйна е водещ експортьор на царевица и слънчогледово олио.

Путин също така декларирал пред Макрон и Шолц, че Москва е подготвена да усили износа си на изкуствени торове и селскостопански артикули, изискването за което обаче е да бъдат отстранени глобите против Русия.

Преди дни съветският президент насочи сходни претенции и към водачите на Италия и Австрия.

Путин отбелязал и че Москва е подготвена да възобнови договарянията с Киев. “Особено внимание беше обърнато на положението на договарянията, които са замразени поради Киев. Президентът Владимир Путин удостовери готовността на съветската страна за обновяване на диалога”, оповестиха от Кремъл.

Германският държавен представител Щефен Хебещрайт сподели, че в диалога Шолц и Макрон са призовали Путин към директни договаряния с украинския президент Володимир Зеленски.

“Канцлерът и френският президент настояха за неотложно преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски. Те приканиха съветския президент към съществени директни диалози с украинския президент и търсене на дипломатическо решение на конфликта”, съобщи представителят.

По думите му диалогът, отдаден на уреждането на обстановката в Украйна, се е състоял по самодейност на Шолц и Макрон и е траял 80 минути.

Според изказването на Кремъл по отношение на диалога на Путин с Макрон и Шолц съветският държавен глава е отправил предизвестия против доставките на тежко оръжие за Украйна. Той е подчертал, че доставянето на по-мощни оръжия крие риск от по-нататъшна дестабилизация на обстановката и от обостряне на филантропичната рецесия.

Интервю на съветския дипломат в Лондон
Москва няма да употребява нуклеарни оръжия


Посланик Андрей Келин назова изфабрикувани показаните данни за съветски военни закононарушения в Буча.

Посланикът на Русия във Англия Андрей Келин не чака страната му да употребява нуклеарни оръжия във войната в Украйна.

Това съобщи Келин в изявление през днешния ден за Би Би Си, като уточни, че според съветските военни правила прибягването до нуклеарни арсенали може да се случи само, в случай че е застрашено съществуването на Русия.

“Това няма нищо общо с актуалната интервенция (в Украйна)”, добави посланикът. И в отговор на въпрос отхвърли опцията президентът Владимир Путин да обмисля нахлуване против Англия с нуклеарни оръжия при положение на разгръщане на спора.

Келин разяснява и обвиняванията против Москва за военни закононарушения в украинския град Буча. Посланикът акцентира, че съгласно Русия всичко това е инсценирано, с цел да се пресечен договарянията за мир.

“Според нас това е изфабрикувано. Това се употребява просто за спиране на преговорите”, сподели Келин. По време на изявлението той неведнъж упрекна украинските сили в убийства на цивилни в Донбас.

Засилват офанзивите против Северодонецк
Руските сили завзеха Лиман


Русия ускорява настъплението против Северодонецк, откакто завзе основния град Лиман.

Руските сили са поели цялостен надзор над украинския град Лиман, който е стратегически значим железопътен възел в източната Донецка област, заяви отбранителното министерство в Москва, представено от Ройтерс.

Смята се, че преодоляването на града ще спомогне за идващия стадий от подготовката на съветската атака в Източна Украйна. Лиман се намира на 40 км западно от Северодонецк - най-големият град в Донбас, който към момента е под украински надзор и е обект на яростни съветски офанзиви в последните дни.

Овладяването на Лиман също така отваря пътя към други по-големи градове в района като Славянск и Краматорск.

След завземането на Лиман съветските военни ускориха офанзивите си против прилежащия град Северодонецк. Губернаторът на Луганска област, която дружно с Донецк съставлява целия район на Донбас, сподели, че съветските войски са влезнали в Северодонецк, който е фокус на основната съветска атака. Настъплението на руснаците демонстрира смяна в динамичността на войната, в този момент те бележат непрекъснат прогрес в Донбас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР