В телефонен разговор с държавния глава Румен Радев президентът Реджеп

...
В телефонен разговор с държавния глава Румен Радев президентът Реджеп
Коментари Харесай

В телефонен разговор с Румен Радев, Ердоган изрази признателност на България в спасителните операции след земетресенията в Турция

В телефонен диалог с президента Румен Радев президентът Реджеп Тайип Ердоган изрази благодарност за поддръжката на България в избавителните интервенции след двете извънредно мощни трусове в Турция. Президентът Ердоган акцентира бързата реакция на България, която беше първата страна от Европейския съюз изпратила избавителни екипи на място в засегнатите обитаеми места.

С поддръжката на българските институции стотици доброволци от страната ни се включиха в дейностите по търсене и оказване на помощ на потърпевшите от земетресенията в югоизточната ни съседка. Държавният глава Румен Радев акцентира съпричастността и солидарността на България в този сложен за Турция миг.

Държавният глава изрази и готовността на страната ни да продължи да оказва поддръжка за по-бързото превъзмогване на последствията от земетресенията, тъй че да не се губи време във връзка с набелязаните вероятности в двустранните връзки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР