В телефонен разговор с арменския премиер Никол Пашинян днес руският

...
В телефонен разговор с арменския премиер Никол Пашинян днес руският
Коментари Харесай

В телефонен разговор с Пашинян Путин приветства споразумението за Нагорни Карабах

В телефонен диалог с арменския министър председател Никол Пашинян през днешния ден съветският президент Владимир Путин приветства съглашението за цялостно преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах, реализирано съгласно него с присъединяване на съветските миротворци в региона, съобщи ТАСС, като се базира на Кремъл.

" Путин означи със удовлетворение, че е допустимо да се преодолее острата фаза на спора, и приветства постигнатото с дейното присъединяване на съветски миротворци съглашение за цялостно преустановяване на военните дейности и осъществяване на договаряния сред представители на Баку и Степанакерт на 21 септември ", заяви пресслужбата на съветското президентство.

В изказването се отбелязва, че " тези договаряния ще се проведат с посредничеството на управлението на съветския мироопазващ контингент ".

Преди това от пресслужбата на арменското държавно управление оповестиха в резюме: " Министър-председателят Никол Пашинян организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин. Обсъдена бе обстановката в Нагорни Карабах. Събеседниците засегнаха и въпроси от двустранния дневен ред на Армения и Русия. "

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР