В телефонен разговор премиерът Бойко Борисов и президентът на Турция

...
В телефонен разговор премиерът Бойко Борисов и президентът на Турция
Коментари Харесай

Борисов покани Ердоган на среща с европейски лидери в България

В телефонен диалог министър председателят Бойко Борисов и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разискаха концепцията за среща в България сред европейските водачи и Турция, заяви държавната осведомителна работа.

За концепцията заяви немският канцлер Ангела Меркел при визитата си в София на 20 януари. Тя изясни, че плануваната по време на българското европредседателство среща сред Борисов, ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни във Варна е добър късмет да се приказва с турския президент Реджеп Тайип Ергодан " по всички въпроси, които ни вълнуват ". Борисов от своя страна уточни, че " една такава буферна среща във Варна би била единствено за положително за всички нас ". Вчера президентът Румен Радев насочи рецензии към Борисов, като съобщи, че не приема българският министър председател и немският канцлер да оповестяват решение за поканата на непознат държавен глава в България, " а българският президент да научава от медиите ".

В телефонния диалог през днешния ден Бойко Борисов е изтъкнал, че сходна среща може да помогне за нормализиране на разговора сред Европейски Съюз и Турция. Ердоган от своя страна е поздравил Борисов за старта на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и е поискал то да е сполучливо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР