В текущата ситуация БСП постъпи най-отговорно, осъзнавайки трудната обстановка, пред

...
В текущата ситуация БСП постъпи най-отговорно, осъзнавайки трудната обстановка, пред
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Г-жа Габриел стана поредната жертва на игрите на Борисов

„ В настоящата обстановка Българска социалистическа партия постъпи най-отговорно, осъзнавайки сложната конюнктура, пред която са изправени България и българските жители – тежка политическа рецесия, неизясненост за бъдещето, неприет бюджет, неизясненост по какъв начин ще се проведат локалните избори, пенсионерите, работещите. “

Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Иван Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.


Според социалиста по време на диалозите с ГЕРБ е станало ясно, че това не са истински диалози за кабинет. „ Още през цялото време Борисов водеше двупосочна игра, като главната му цел беше да откри допустимо най-вече допирни точки с ПП-ДБ и да сформира държавно управление с тях. Въпреки това, като виновна партия, ние се явихме на диалозите и представихме нашите визии. Тогава те се съгласиха на бюджетен недостиг от към 4.5%, само че на следваща среща обявиха, че ще бъде 3%. Затова с решение на Изпълнителното бюро ние излязохме от тези договаряния, в които няма откровеност “, изясни Иван Иванов.


По думите му още през цялото време диалозите са почнали извънредно неправилно. „ Трябваше да се стартира с цели, към които всички да се обединим. Ние посочихме пет такива, които са бързи и значими към днешна дата. Чак по-късно да се търсят нужните специалисти. Вместо това ни се даде един министър председател, а госпожа Габриел стана следващата жертва на игрите на Борисов “, счита той.


По отношение на втория мандат Иван Иванов изясни, че в случай че бъдат поканени на диалози, като виновна партия Българска социалистическа партия ще се отзоват, само че посочи: „ Не е ясно дали изобщо ще предизвикват такава, тъй като виждаме, че тяхната игра с ГЕРБ не е завършила “, уточни социалистът.
„ Един месец Народното събрание буксува, нищо не прави, с изключение на да изслушва министри. А има законопроекти, които чакат “, съобщи Иванов и продължи: „ Днес изслушвахме вицепремиера Демерджиев по въпроси, които българите всяка вечер стачкуват, а Българска социалистическа партия сме внесли подготвен законопроект още в предходния парламент и отлежава. Искаме измененията в Наказателния кодекс да бъдат гледани час по-скоро “, съобщи той и добави, че комисиите също не работят и единствено изслушват министри.
Според социалиста, в случай че не се сформира кабинет с първия и втория мандата, отговорността ще бъде напълно на първите две политически сили. „ Българските жители са дали най-голяма поддръжка на тях и те би трябвало да понесат отговорността за ръководството на страната, а не да си играят на ядосани деца. Борисов се опитваше да ни употребява с нашите 23 депутати като аварийна гума за нещо, което си беше наумил да прави “, разяснява още Иван Иванов.
По думите му все още няма съгласие сред партиите здържавния бюджет. „ Ние изрично сме декларирали, че няма да подкрепим импортирания от служебния кабинет, тъй като той не вписва в нашите критерии – има извънредно повишени финансови разноски. Той може да се прекрои с 4.5% недостиг и по този начин ще покрие всички обществени заплащания “, изясни социалистът.
„ Прокуратурата сега демонстрира действителното положение на страната “, счита Иван Иванов. „ Тя явно е овладяна, въпросът е това да престане и правосъдната власт да стане самостоятелна – по този начин, както чакат българските жители и както е записано в Конституцията “, сподели още той.

И добави: „ Конституционните промени, които ПП-ДБ оферират, са част от сделките им с ГЕРБ. Ако смяната е да сменим едно лице с друго – това не е смяна, би трябвало същинска промяна “, безапелационен е социалистът.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР