В текста на предложения от ПП-ДБ меморандум се поставят принципни

...
В текста на предложения от ПП-ДБ меморандум се поставят принципни
Коментари Харесай

Денков: Готови сме да влезем в преговори по меморандума

В текста на оферти от ПП-ДБ меморандум се слагат кардинални въпроси - по какъв начин ще бъдат попълнени съставите на Висш съдебен съвет, Антикорупционната комисия, основните регулатори. Предлагат се ясни механизми, в които да се подберат хора с качества и в това време да е ясно кой носи политическата отговорност. Това съобщи министър-председателят Николай Денков на брифинг в Народното събрание.
„ Не става дума за търговия, а за процеси, които ще бъдат обществени, транспарантни, пред очите на всички ”, посочи той.
Денков добави, че е имал диалог с Мария Габриел, по време на който тя е декларирала, че ще бъде подготвена с прегледа на осъществяването на програмата в понеделник идната седмица.
„ Ще имаме опция да обсъдим и състава на Министерски съвет, след което да продължим полемиката с водачите. Готови сме да влезем в договаряния ”, добави министър председателят.
По отношение на ротацията Денков добави, че е значимо с Габриел да запазят положителния звук, с цел да си имат доверие и да продължат да работят дружно. „ Това е реалност досега. За да съществува държавно управление, то би трябвало да извършва тази стратегия, за която сме се разбрали още в самото начало. Същината на диалозите сега е доста повече в Народното събрание - дали ще има единодушие да се довършат промените, които започнаха преди девет месеца ”, акцентира министър председателят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР