В Тексас продължава разследването за мотива за стрелбата в църква,

...
В Тексас продължава разследването за мотива за стрелбата в църква,
Коментари Харесай

В Тексас продължава разследването за мотива за стрелбата в църква, при която мъж отне живота на 26 души

В Тексас продължава следствието за претекста за стрелбата в черква, при която мъж лиши живота на 26 души. Междувременно, от Военновъздушните сили споделиха, че са пропуснали да споделят с ФБР присъда на боен съд по отношение на причинителя след обвинявания за домашно принуждение. Нападателят Девин Кели е бил разжалван от армията след обвинявания през 2012-та за нахлуване над брачната половинка и детето си.

Разжалването на Кели законово го е лишило от правото да има оръжие, само че провинението му не е било споделено с федералните управляващи. Пропускът докара до пускане на следствие на Военновъздушните сили за това по какъв начин досието на Кели не е попаднало в националната база от данни.

Вчера управляващите разкриха и елементи за събитията към гибелта на нападателя. След стрелбата в църквата той е бил преследван от двама въоръжени граждани.Органите на реда показват, че Кели е бил прострелян три пъти. Два пъти от различен. Следите от третото прострелване са съвместими със самонараняване.

В процеса на следствие в медиите се появяват и детайлности към това, което се е случило в злощастния ден. Сред починалите по време на църковната работа в този момент се приема, че има такива на възраст от 18 месеца до 77 години като огромна част от тях, съвсем половината, са били деца. 10 от ранените са към момента в сериозно положение.

По последна информация нападателят е бил в пререкания с майката на своята брачна половинка и тя евентуално може да е била цел, макар че тя не била на мястото на стрелбата. Разследващите не изключват и нападението да е било на расова или религиозна основа.

Вицепрезидентът Майк Пенс и брачната половинка му Кaрън ще пътуват до Тексас в сряда, с цел да се срещнат със засегнатите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР