В тежко пострадалите райони започна битката за възстановяване от наводненията.

...
В тежко пострадалите райони започна битката за възстановяване от наводненията.
Коментари Харесай

Вижте трагедията в Царево през обектива на SafeNews

В тежко потърпевшите региони стартира борбата за възобновяване от наводненията. По калкулации на локалните управляващи – вреди за 30 милиона лв. са нанесени по инфраструктурата в община Царево. 12 моста в региона са изцяло разрушени или отчасти повредени от стихията. Военни инженери правят оглед и оценка на три мостови уреди в община Царево.

SafeNews разполага с фрагменти от деня на потопа, както и от напъните на доброволците да изчистят плажа

 Снимка: SafeNews

след потопа.

 Снимка: SafeNews

Остава непристъпен основният път от Бургас към Ахтопол. До монтирането на краткотраен мост единственият различен път към Варвара, Ахтопол и Синеморец е през къмпинг “Нестинарка ”. И в двете направления част от трасето обаче минава през черен път и напредването е мъчно.

Три дни след неописуемата покруса Царево, “Нестинарка ”, “Арапя ”, Варвара и странджанските села Кости и Бродилово постепенно се съвземат с помощта и на локалната власт, и на стотици доброволци от цяла България.

 

 Снимка: SafeNews

Местните управляващи обявиха, че се нуждаят от строителна техника и хора, които да почистват дворове и изби. Десетки доброволци към този момент се включиха в разчистването на региона. Село Резово остава без вода.

Мостът в Царево, който се разцепи при страшния потоп на 5 септември и погълна четирима, се е държал на магия.

Това е безапелационното мнение на строителен инженер, участвал на първичния оглед на компрометираното оборудване, пишат от  “24 часа ”.

Според специалиста мостът не е бил строен в сходство с нормативните условия – асфалтът бил доста тъничък и това била една от аргументите да поддаде на напора на водната буря и да се срути. Дали обаче мнението на инженера е правилно, ще потвърди назначената сложна техническа експертиза.

Обстановката на къмпинг “Арапя ” към този момент се успокоява след проливните дъждове и наводненията. Всички в къмпинга са почистили плажа, събран е боклукът, през днешния ден ще дойдат камиони и ще го съберат. Това разяснява за “Денят стартира ” Драго Владов, екскурзиант в “Арапя ”.

Той изясни, че е стихията е отнесла една кола, до скалите в морето и изваждането ще бъде мъчно. Драго Владов уточни, че най-големият проблем са били караваните, оставени в дерето.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР