В Техеран вече има арестувани заради свалянето на украинския пътнически

...
В Техеран вече има арестувани заради свалянето на украинския пътнически
Коментари Харесай

Няколко души са арестувани в Иран заради свалянето на украинския самолет

В Техеран към този момент има задържани поради свалянето на украинския пътнически аероплан предходната сряда. Това заяви за " Ройтерс " формалният представител на правосъдните управляващи Голамхосейн Есмаили.

В събота ислямската република удостовери, че самолетът, в който починаха 176 души малко след политане от столицата ѝ, е ударен от Революционната армия, защото е сметнат за вражеска ракета. Днес президентът Хасан Рохани повтори тогавашното си определение за случилото се като " непростима неточност " и настоя, че отговорност не може да носи единствено един човек, по тази причина всички забъркани ще бъдат осъдени.

" Трябва да уверим хората, че това повече няма да се случи. Правителството на Иран е отговорно пред народа на Иран и пред другите страни, които са изгубили свои жители в тази самолетна злополука, " добави Рохани.

Иран настояваше в продължение на няколко дни, че самолетът се е разрушил поради техническа нередовност. Същевременно външният министър Мохамад Джавад Зариф сподели в известието, с което удостовери отговорността на страната си за самолета, упрекна частично " американския авантюризъм ", довел до случая.

В събота започнаха митинги в Техеран и други градове след опита да иранските управляващи да скрият случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР