В театъра не трябва да има политика, а правителството ще

...
В театъра не трябва да има политика, а правителството ще
Коментари Харесай

Министърът на културата е готов със закон да гони политиката от театъра

В театъра не би трябвало да има политика, а държавното управление ще предложи нов проектозакон, в който шефове на театри няма да имат право да бъдат част от политически обединения. Това съобщи културният министър Найден Тодоров в ефира на Euronews Bulgaria. Колкото до това дали ще бъде освободен сегашният шеф на Народния спектакъл, министър Найденов счита, че този спор би трябвало да бъде решен в съда.

 
Вън политиката от театъра! Вече сме подготвили законопроект за изменение на закона, с цел да може тази уязвимост да бъде отстранена. Защото имам вяра, че човек не може да ръководи по едно и също време и културни процеси, и политически процеси.
„ Аз не мога да освободя някого, просто тъй като някой не го харесва. Ако има нарушаване на закона, там се въвличам аз. Това е функционалността, която извършвам. Без да има нарушаване на закона, аз няма по какъв начин да се намеся “, изясни министър Тодоров.

„ Личното ми мнение е нещо напълно друго. Но аз не съм в позицията на министър на културата, с цел да показвам персоналното си мнение “, съобщи той.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР