В тази война няма и не може да има неутрална

...
В тази война няма и не може да има неутрална
Коментари Харесай

Александър Дугин: Либерализмът е по-опасен от украинския нацизъм

В тази война няма и не може да има неутрална позиция. Има единствено два лагера. И това е. Всеки колебаещ или неуреден рано или късно (мисля, че доста по-рано в сравнение с изглежда) ще бъде заставен да вземе оръжие в ръка и просто да отиде на фронта, а фронтът през днешния ден е на всички места. Невъзможно е да доведем тази дълга, тежка, ужасна война до мястото, където беше преди 24 февруари 2022 година Не можем и да я спрем. Може единствено да се завоюва. Или може да се сложи точка в историята на човечеството. Тогава без спечелили. Смъртта ще победи.

Засега е война. Значи към момента живи.

Ако не сте за СВО, не сте за Русия, не сте за страната, не сте за нашия народ, то ще пристигна моментът и от вас ще изискат да убивате руснаци, да рушите Русия като страна, да взривявате коли, домове и железопътни линии, да криете терористи в домовете си, да сте целеуказатели. Няма повече сигурност.

Затова най-добре решете през днешния ден. Това се отнася до всички руснаци. Но това се отнася и до останалите страни.

Ако желаете да запазите суверенитета си, то под егидата на груповия Запад това е просто невероятно. Либерализмът в Международните връзки отхвърля суверенитета и признава само Световното държавно управление, т.е. западната надмощие. А за многополюсния свят, където суверенитетът е вероятен, би трябвало да се води война със Запада. Което през днешния ден Русия прави. Прави го поради всички.

Ето що е Третата международна война. Всички, на които им е в действителност безценен суверенитета, би трябвало да застанат на наша страна. Или умишлено и вечно да се откажат от него и изцяло да се подчинят на Запада. А Западът през днешния ден води война с Русия. И кара другите да вършат същото.

В този смисъл е случилото се с Украйна, протичащото се в Молдова и Грузия, това, което заплашва Турция и даже Китай.

Ние и те.

Украинците през последните 30 години масирано и интензивно, натрапчиво и непрестанно ги учат да ненавиждат руснаците, всичко съветско. Цели генерации израстват в русофобия.

От 2014 година украинците започнаха да ги готвят да избиват, палят, разчленяват, пекат, изтриват от лицето на земята руснаците. Всички - мъже, дами и деца. Така беше основан обликът на врага - на “москаля ”. Той съставлява нечовечен “получовек ”, “чудовище ”, “тъпак ”, “безжалостен ”, “груб ”, някаква материална тайфа, жадуваща да се нахвърли на мирния украински парадайс и да го трансформира в кървава кайма. И с цел да не допусне това, украинецът постоянно би трябвало да се готви да нападне първи, да придвижи войната на територията на съперника. Да трансформира в кървава кайма него самия, с цел да не трансформира той Украйна. И по този начин с години и десетилетия.

Мнозина се чудят за какво украинците се съпротивляват по този начин яростно? Защото водят война не с нас, а с облика, който живее в съзнанието им. В сериала “Черното огледало ” има епизод, където хората водят война със страшни чудовища. Но се оказва, че чудовищата ги основават специфичните оптични принадлежности, които самите хора носят наложително (иначе наказание). А тези, които наподобяват като “чудовища ”, са просто същите хора.

Украинците виждат в нас чудовища, те водят война с фантазия, която им е наложена. И тази фантазия е страшна. Но те към този момент не виждат нищо друго.

Не сме се готвили за тази война. Не разбрахме с какво си имаме работа. Не създадохме подобен облик на съперника. Затова и не разбираме до дъно какво се случва. Може и да е вярно, че не поехме по този път. Но очевидно не отчетохме до край какъв брой е съществено всичко протичащо се.

Колкото по-ожесточени са боевете, толкоз е по-силна яростта на народа ни. При това обликът на врага към този момент релативно се е формирал на фронтовете. В тила ние към момента тънем в неразбиране. Как могат по този начин? На фронтовете към този момент не си задавът такива въпроси. Въпросът е различен - по какъв начин да победим врага и почтено казано - по какъв начин да го унищожим. Да се унищожи може единствено това, което ти ненавиждаш. И който повече ненавижда, той и води война по-яростно. И реализира повече в тази война.

Сигурен съм, че Русия не би трябвало да пуска този развой на самотек. Ако го пусне, то ненавистта от фронта просто последователно ще прелее в тила. И ще станем по-подобни на съперника. Тоест ненавистта ще влезе в сърцата ни. Тя е влезнала от дълго време в сърцата на украинците. Сега става дума за нас. Не би трябвало да не забелязваче, че с течение на войната, ние последователно одобряваме чертите на съперника. Бавно и насилствено, само че въпреки всичко...

Сега управляващите просто се пробват да лимитират този развой. Но е като река. В един миг „ хуманистичният яз “ ще се скъса и цялото общество ще си спомни репликите на Симонов „ колкото пъти го срещнете, толкоз пъти го убийте “. И на никого няма да му пука какво разрешава и какво не разрешава държавното управление.

Имаме потребност от друг път. Нуждаем се от пълноценна идеологизация на войната. Пълна и систематична. Не откъслечна, както в този момент.

Първо, войната се води със Запада. Така че главният зложелател е Западът. Украинците не са основният зложелател. Следователно Западът е този, който би трябвало да бъде същински ненавиждан. И тук Симонов е на място. Това значи, че би трябвало да изгоним Запада от себе си. Иначе двойни стандарти. Той ни убива, а ние му се покланяме. Либерализмът е по-опасен от украинския нацизъм, защото точно западните либерали дадоха начало, сътвориха и въоръжиха украинския нацизъм. Необходима е поредна делиберализация (като по-важна от продължаващата денацификация в страната). Нужна е и денацификация. Но това е разследване, а не причина, признак, а не същността на заболяването.

По-нататък. Ние се борим с национализма. Но ние самите не би трябвало да се трансформираме в националисти. Ние сме Империя. Както като наследници на монархията, по този начин и като наследници на Съюз на съветските социалистически републики. Ние сме повече от нация. Идеологията ни би трябвало да бъде имперска, открита, ясна и настъпателна. Империята би трябвало да бъде показана харизматично. Нашата Империя Рим се бие в смъртоносна борба с противоположната „ Империя “, а в действителност с Анти-Империята, с Картаген.

Едва когато армията, народът, страната и обществото стартират да водят война с Картаген, с демократичния Запад, тогава ще победим украинския нацизъм. Ние просто ще прекрачим Украйна. Пред този заплашителен и сериозен зложелател това обезумяло, захласнато малко нещо ни се коства нищожно.

Ако кажете на руснак „ Русия не съществува “, той ще свие плещи. Ако кажете на един американец „ Америка не съществува “, той ще вдигне плещи. Ако кажеш на украинец „ Украйна не съществува “, той ще изпадне в луда гняв и нервност. Защото Украйна не съществува. Но тя не съществува, когато сме Империя. А съзнанието ни е имперско. Солидно, мощно, самонадеяно. Мощно и настъпателно.

Силната еднаквост на врага може да бъде убита не от същата мощна (руския национализъм), а от по-силна еднаквост – имперската.

Такава идеологическа промяна на обществото е неизбежна. Може да се отсрочи за известно време, само че не може да се предотврати.

Убеден съм, че нашата власт не искаше тази война. Тя се опита да я отсрочи по всевъзможен метод. Беше допустимо да се отсрочи, само че не и да се избегне. И в този момент тя не може да бъде спряна. В нея можете или да спечелите, или да изчезнете. Ясно е, че част от елита е в суматоха. Тя не може да одобри фаталността на протичащото се, надява се, обратно на здравия разсъдък, по някакъв метод да върне обстановката в предишното. Невъзможно. Възможно е отсрочване, да. Но не и да се спре и да се върнем в изходни позиции. Предстои единствено война и сложна, необикновено сложна Победа. По пътя към нея страната ни ще се промени необратимо. Държавата ще се промени, обществото ще се промени.

Никой не желае да се трансформира по лична воля. Но това към този момент не е допустимо. Ще би трябвало да се промени с желязна нужда. Всички и във всяко отношение.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР